spot_img
AcasăActualitateO FLOARE PENTRU... MONDIALE - Andreea Tecar, singura jucătoare de la Minaur...

O FLOARE PENTRU… MONDIALE – Andreea Tecar, singura jucătoare de la Minaur în lotul naționalei de tineret

DISTRIBUIȚI

O FLOARE PENTRU… MONDIALE Reputații antrenori de handbal, Gheorghe Tadici şi Bogdan Burcea, au definitivat lotul naţionalei de tineret (sub 20 de ani), care în perioada 23-25 martie va juca la Cluj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Ungaria, programat să se desfășoare în perioada 1-15 iulie 2018.

Cei doi antrenorii au reţinut 19 jucătoare pentru jocurile cu Croaţia, Georgia şi Ucraina (în ordinea desfăşurării lor), dintre care 14 sunt componente ale unor echipe din Liga Naţională. Din lot fac parte şi trei handbaliste din generaţia 2000-2001, precum Diana Ciucă (HCM Rm. Vâlcea), Bianca Marin (CSM Bucureşti) şi Andreea Târşoagă (Olimpic Tg. Mureş).

Lotul naţionalei de tineret:

  • Portari: Daciana Hosu (Corona Braşov), Raluca Kelemen (HC Zalău), Diana Ciucă (HCM Rm. Vâlcea)
  • Extreme stânga: Bianca Marin (CSM Bucureşti), Andreea Mihart (Danubius Galaţi)
  • Interi stânga: Sorina Tîrcă (Corona Braşov), Andreea Vakariu (Dacia Mioveni), Diana Nichitean (HC Zalău), Andreea Târşoagă (Olimpic Tg. Mureş)
  • Centri: Alexandra Severin (Dinamo), Raluca Petruş (U Cluj), Lorena Stoican (SCM Craiova), Alexandra Banciu (Dinamo)
  • Interi dreapta: Andreea Tecar (Minaur Baia Mare), Daria Bucur (Corona Braşov)
  • Extreme dreapta: Alexandra Badea (HCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Berbece (U Cluj)
  • Pivoţi: Teodora Popescu (SCM Craiova), Andreea Stângă (HC Zalău)

La Campionatul Mondial din Ungaria se califică primele două echipe din cadrul turneului de calificare de la Cluj. România şi Croaţia sunt principalele favorite.

Prezența la lotul național feminin de tineret a jucătoarei Andreea Tecar de la CS Minaur, reprezintă o confirmare a evoluțiilor constant bune pe care le-a avut atât la echipa de club, cât și pe parcursul convocărilor anterioare.

Andreea împlinește 20 de ani pe 21 martie. A început handbalul foarte devreme, „crescând” practic în sala sporturilor din Baia Mare. A jucat la CS Extrem Baia Mare, la CSȘ 2 Baia Mare, iar de la terminarea junioratului evoluează la CS Minaur Baia Mare, echipă aflată pe primul loc în divizia secundă de handbal, promovată deja în Liga Națională.
Andreea Tecar a fost selecționată în naționala de junioare, jucând la Campionatul European din Macedonia, dar și la Mondialul din Slovacia.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA