AcasăActualitateSocialO femeie din Baia Mare si una din Seini au sesizat poliţia...

O femeie din Baia Mare si una din Seini au sesizat poliţia că au fost înşelate

DISTRIBUIȚI

O băimăreancă de 84 de ani a reclamat la poliţie ca a fost victima unei înşelăciuni. Ea a declarat că ieri, în jurul orei 16.00, un bărbat s-a prezentat la domiciliul sau şi i-a spus că este angajat al unei firme de deratizare. El a convins-o pe femeie să-i plătească 260 de lei pentru a-i deratiza imobilul. Folosind o pompă, bărbatul a stropit prin casă un lichid incolor după care a plecat. La scurt timp însă băimăreanca a constatat că a fost înşelată întrucât bărbatul a folosit apă în loc de soluţie pentru deratizare.

O altă înşelăciune a fost reclamată de o femeie din localitatea Seini. Aceasta le-a spus poliţiştilor că ieri după masă, în timp ce se afla la serviciu ca vânzătoare într-un magazin alimentar din localitate, un bărbat necunoscut a rugat-o să-i schimbe două bancnote de 200 de lei în bancnote cu o valoare mai mică. Individul i-a cerut mai întâi bancnote de 10 lei, apoi bancnote de 100 de lei şi 50 de lei. I-a înapoiat de fiecare dată banii schimbaţi, însă în sume mai mici, ca în cele din urmă să se răzgândească şi să plece din magazin. La scurt timp, vânzătoarea a făcut monetarul casei şi a constatat că îi lipsesc 680 de lei.

În ambele cazuri poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciilor.

Pentru a evita să deveniţi victime ale acestor tipuri de infractori, poliţiştii maramureşeni vă recomandă:

–         Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute înainte de a verifica veridicitatea calităţii pe care acestea pretind că o au. Dacă nu aţi solicitat dumneavoastră serviciile unei firme de deratizare, nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că reprezintă o astfel de firmă întrucât în majoritatea cazurilor este vorba de escroci care doresc să vă înşele;

Manifestaţi prudenţă şi maximă atenţie atunci când cineva vă roagă să schimbaţi diferite bancnote pentru că poate fi vorba de o încercare de a vă înşela. Număraţi de fiecare dată sumele de bani pentru a evita să cădeţi în plasa infractorilor şi să fiţi păgubiţi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA