AcasăOPINIIO CARICATURĂ DE CONGRES – Liviu Dragnea a adus 4.000 de pesediști...

O CARICATURĂ DE CONGRES – Liviu Dragnea a adus 4.000 de pesediști invitați ca martori la logodna lui cu tânăra Alexandra

spot_img

DISTRIBUIȚI

O CARICATURĂ DE CONGRES Caricatura de Congres al PSD arată exact etapa în care a ajuns acest partid sub conducerea lui Liviu Dragnea: o structură condusă autocrat de un personaj care parcurge cu seninătate drumul spre ridicol, înconjurat fiind nu „Yes-men”-i, ci de „Yes-women”-e!

În primul rînd al sălii, alături de Gabriela Firea, Carmen Dan, Olguţa Vasilescu şi Ecaterina Andronescu, a tronat Irina Alexandra Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, mai tînără decît acesta doar cu vreo 30 de ani. De fapt, aşa cum apărea pe burtiera de la Antena 3, ea, Irina Tănase, a fost „adevărata miză a Congresului PSD”! Expresivitatea involuntară, ce să-i faci?

Am reuşit cu greu să urmăresc aproape întreaga desfăşurare a Congresului, deşi, cu fiecare minut scurs, îmi era foarte clară ideea că toată mascarada aceasta inutilă avea un singur scop real: reafirmarea visului de preamărire al lui Liviu Dragnea, adică hrănirea orgoliului său nemăsurat de a fi văzut ca Superman-ul PSD.

Dacă ne amintim bine, ideea unui Congres extraordinar al PSD a fost cerută iniţial de cîţiva cîrcotaşi din partid, care, de fapt, solicitau ca inclusiv postul lui Liviu Dragnea, de preşedinte al PSD, să fie pus pe masă pentru a se face noi alegeri! Şmecheraş cum îl ştim, Liviu Dragnea a preluat din zbor ideea şi, cu ajutorul „amazoanelor” sale din partid, a deturnat ideea şi a folosit-o ca armă tocmai împotriva celor care ceruseră acest Congres! Ce şi-a zis Dragnea în gîndul lui: „vreţi Congres, lasă că vă fac eu unul de o să vă cadă dinţii”! Şi, l-a făcut!

Prima observaţie: pe scenă, nu au mai fost prezenţi cei din conducerea PSD. Dintotdeauna, la un Congres al unui partid, pe scenă urca toată conducerea partidului, un grup mai mare sau mai mic, care trebuia să arate forţa acelui partid.

De data aceasta, Liviu Dragnea nu a mai vrut pe nimeni pe scenă, în afara celor care au luat cuvîntul pentru cîteva minute doar pentru a încălzi sala, ca la concertele rock, astfel încît să pregătească momentul culminant, cînd el va veni la microfon. Iată imaginea care confirmă acest lucru – Dragnea singur pe scenă, alături de drapelele României şi Uniunii Europene, iar toţi ceilalţi în sală, ca martori la desfăşurarea „fenomenului Dragnea”:

Este absolut înfiorător să vezi astfel de imagini la un Congres al unui partid într-o democraţie! Nici pe vremea comunismului, PCR nu organiza astfel de acţiuni în care, la Congres, pe scenă să fie doar Nicolae Ceauşescu!

A doua observaţie: discursul lui Dragnea, ilustrat cu slide-uri potrivite! Liviu Dragnea a vorbit foarte mult şi, în timp ce-şi citea discursul, pe imensul ecran din spatele său au apărut mai multe slide-uri care ilustrau exact pasajul pe care-l citea şeful PSD! Asta înseamnă că totul era dinainte pregătit, iar cineva bine antrenat avea grijă să proiecteze pe ecran imaginile menite să amplifice efectul celor rostite de Liviu Dragnea!

Toate aceste imagini arată acea parte a personalităţii lui Liviu Dragnea pe care pesediştii ar trebui s-o ia serios în seamă cît încă nu este prea tîrziu, căci aceasta va fi speculată la maxim de către adversarii PSD-ului: setea lui uriaşă de Putere, dublată de o grandomanie înspăimîntătoare şi o dorinţă bolnavă de a-i vedea pe cei din preajma sa la picioarele lui!

A treia observaţie: Dragnea a ţinut morţiş ca la acest Congres să fie văzută în prim-plan şi iubita lui, Irina Alexandra Tănase! Mulţi sînt cei şi-au dat seama cît de mult a suferit Liviu Dragnea că nu a putut să devină Prim-ministru, însă puţini au înţeles care este principalul motiv al suferinţei, deşi el este destul de evident. Am analizat mai multe ieşiri publice ale lui Dragnea şi mi-am dat seama că atît suferinţa pierderii postului de Premier, cît şi aerul acesta de superioritate pe care-l afişează cu obrăznicie de ceva timp au, de fapt, o ţintă precisă: iubita lui Liviu Dragnea, acea blondă fermecătoare pe care o cheamă Irina Alexandra Tănase! Să fim serioşi, în faţa cui ar putea să pară Liviu Dragnea ca fiind „superior”?

La acest Congres, Irina a fost personajul principal, aşa cum arată şi titlurile din cîteva ziare sau site-uri: „Iubita lui Liviu Dragnea, la Congresul Extraordinar al PSD, alături de Gabriela Firea și Carmen Dan” (Libertatea), „Liviu Dragnea, însoţit de iubită la Congresul Extraordinar al PSD” (Adevărul), „Iubita lui Dragnea, în primul rând la Congres. Cum arată viitoarea mireasă a președintelui PSD” (Realitatea TV), „PSD l-a înlocuit pe Iliescu cu iubita lui Dragnea” (Evenimentul zilei). Şi, ca să nu se creadă că cităm doar publicaţii neprietene PSD-ului, iată cum titra şi Antena 3 în timpul discursului lui Liviu Dragnea:

În rest, de la acest Congres al PSD am mai reţinut că Prim-ministrul Viorica Dăncilă a folosit numeroase dezacorduri gramaticale (de ex. „Primul primar femeie a municipiului Bucureşti” în loc de „primul primar femeie al municipiului Bucureşti”), folosirea greşită a unor cuvinte simple (de ex. „Preşidenţie”, în loc de „Preşedinţie”, de parcă funcţia la care face referire ar fi de „preşidente”). Ca să nu mai amintim de cîte ori i-a mulţumit „domnului preşedinte Dragnea”!

Nu vreau, totuşi, să închei înainte de a sublinia acel proiect al lui Liviu Dragnea, unicat pe pămînt şi în univers, despre statul care îl va urmări pe om de la naştere, la şcoală, la nuntă, la servici, la pensie, pînă la moarte! Pentru a-i fi alături, desigur. Doamne, ce penibilitate!

A existat însă şi ceva demn de remarcat la Congresul PSD, care merită toată atenţia: discursul lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE!

Concluzie: Acesta a fost, în realitate, Congresul lui Liviu Dragnea, organizat pentru Iubi, la care au fost invitaţi ca martori vreo 4.000 de pesedişti. De fapt, n-a prea fost Congres! N-am să uit curînd acea scenă din final: „Dragnea: Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru? Mulţimea: „Daaaaa!” Şi Iubi, fericită, aplauda!

Ion Spânu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA