AcasăActualitateSocialO ALTERNATIVĂ A TIMPULUI LIBER - Copiii sunt aşteptaţi la Cercul de...

O ALTERNATIVĂ A TIMPULUI LIBER – Copiii sunt aşteptaţi la Cercul de Informatică din cadrul Clubului Copiilor Sighetu Marmaţiei – Filiala Vişeu de Sus

spot_img

DISTRIBUIȚI

O ALTERNATIVĂ A TIMPULUI LIBER În secolul în care trăim, calculatorul a pătruns în aproape toate domeniile de activitate, din acest motiv, o bună cunoaştere a calculatorului a devenit o necesitate.

Fiecare copil trebuie să-şi îmbogăţească cunoştinţele în acest domeniu, ei au această oportunitate înscriindu-se la Cercul de Informatică din cadrul Clubului Copiilor Sighetu Marmaţiei – Filiala Vişeu de Sus.

La acest cerc sunt înscrişi copii cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani. Copiii înscrişi la grupele de începători vor deveni buni utilizatori ai calculatorului, iar cei pasionaţi de informatică, înscrişi la grupele de avansaţi, au posibilitatea de a învaţă limbaje de programare şi diferite programe care îi vor ajută să devină mici programatori.

Toţi copiii au şansa de a participa la diferite concursuri judeţene, interjudeţene şi naţionale, care se organizează în acest domeniu.

În cadrul Cercului de informatică, ne propunem familiarizarea, prin joc, a copiilor, cu noile tehnologii:

explorarea diferitelor componente şi funcţii ale computerului sau ale altor dispozitive digitale. Copiii vor vedea părţile componente ale unui dispozitiv digital (calculator, device de telecomunicaţii) disponibile în mediul apropiat;

Vor cunoaşte resurse şi aplicaţii software utile în procesul de învăţare a altor (explorare, selecţie, procesare, realizare de material în format digital pentru disciplinele studiat la şcoală, e-learning);

Vor fi determinaţi să-şi dezvoltare o atitudine critică asupra beneficiilor şi riscurilor utilizării tehnologiilor de informare şi comunicare asupra vieţii cotidiene, a învăţării şi a relaţiilor cu cei din jur;

Vor învăţa principiile de programare într-un mod specific vârstei.

În cadrul orelor de curs din cadrul cercului, elevii vor învaţă diferite conţinuturi specifice Informaticii şi TIC, precum şi alte conţinuturi care nu se studiază în cadrul orelor de informatică din cadrul şcolii.

Ei vor fi ajutaţi şi învăţaţi să realizeze diferite produse informatice practice şi utile, să descopere noi utilizări ale calculatorului şi tehnologiei, să-şi descopere noi talente, să-şi dezvolte abilităţile practice, să fie buni utilizatori şi să descopere rolul tehnologiei, a calculatorului, în viaţă lor de elevi, totul, sub îndrumarea unui cadru didactic de specialitate, îmbinând utilul cu plăcutul şi petrecând timpul liber într-un mod plăcut şi relaxant.

Cursurile Cercului de informatică încep în data de 2 octombrie, sunt gratuite şi se derulează pe tot parcursul anului şcolar, orice elev înscris, va frecvenţa cursurile o dată pe săptămâna iar un curs va dura 2 ore.

Înscrierile se vor face cu acordul părinţilor, fiecare părinte va completă o cerere tip de înscriere cu datele elevului şi va ataşa o copie de pe certificatul de naştere al acestuia.
Metodă de predare va fi centrată pe elev pentru a exploata spiritual creator al acestora şi a-i atrage în procesul de învăţare.

Alături de beneficiile pe care le aduce tehnologia, tot mai mulţi părinţi, educatori, cercetători şi practicieni abordează problema riscurilor potenţiale ale utilizării necorespunzătoare a noilor tehnologii. Siguranţa utilizării noilor tehnologii de informare şi comunicare în rândul copiilor reprezintă una dintre preocupările majore la nivel european şi internaţional.

De aceea, în cadrul cursului dorim să ne preocupăm de construirea unei atitudini critice asupra impactului pe care îl au noile tehnologii de informare şi comunicare asupra vieţii cotidiene a elevului, asupra învăţării şi asupra relaţiilor cu ceilalţi.

Înscrieri se pot face la sediul Clubului Copiilor Sighetu Marmaţiei Filiala Vişeu de Sus, str. Libertăţii nr. 21. Mai multe informaţii puteţi afla de la profesor coordonator de cerc, Moldovan Raluca Maria – 0745873010.

Informaţii furnizate de profesor ing. coordonator Raluca Maria Moldovan

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA