AcasăAlteleEconomicO ALTĂ MODIFICARE A CODULUI FISCAL - Abonamentele medicale şi primele de...

O ALTĂ MODIFICARE A CODULUI FISCAL – Abonamentele medicale şi primele de asigurare de sănătate vor fi scutite de impozit

DISTRIBUIȚI

O ALTĂ MODIFICARE A CODULUI FISCAL Abonamentele medicale şi primele de asigurare de sănătate, scutite de impozit. Guvernul va aduce mai multe modificări Codului fiscal, care vor fi aplicate gradual, prin ordonanţa care a fost publicată joi, 31 august în Monitorul Oficial.

Ordonanţa, care aduce o serie de modificări Codului fiscal, prevede ca primele de asigurare de sănătate privată şi abonamentele medicale private să fie scutite de impozit, începând cu data de 3 septembrie 2017, într-un plafon anual de 400 de euro/persoană, scrie Libertatea.

Consultantul fiscal Adrian Benţa a explicatcă începând cu data de 3 septembrie 2017 sunt introduse modificările privind scutirea la plată pentru asigurările sociale aferente primelor de asigurare sau pentru abonamentele medicale.

“O altă etapă este cea din 15 septembrie 2017 şi apoi 1 octombrie 2017, când se aplică o majorare a accizei pentru combustibili. Restul prevederilor se aplică de la 1 ianuarie 2018”, explică Adrian Benţa.

Astfel, începând din 3 septembrie, primele de asigurare de sănătate privată, abonamentele medicale private sunt scutite de impozit, într-un plafon anual de 400 de euro/persoană. Scutirea se acordă şi când acestea sunt decontate de către angajator.

“Noutatea introdusă de prezenta ordonanţă constă în faptul că s-a reglementat scutirea şi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale obligatorii.

Această prevedere se aplică începând cu data de 3 septembrie 2017”, susţine consultantul fiscal, pentru sursa citată.

Info

 

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA