AcasăActualitateSocialNUMIRE - Petrică Pop Sitar este noul prorector al Centrului Universitar Nord...

NUMIRE – Petrică Pop Sitar este noul prorector al Centrului Universitar Nord Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

De la 1 octombrie, dată de la care fostul prorector, Dan Călin Peter s-a pensionat, Petrică Pop Sitar este prorectorul Centrului Universitar Bord Baia Mare.

Pop Sitar este profesor universitar în cadrul Departamentului de matematică şi informatică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe. Înainte de a ocupa această poziţie a fost decan al Facultăţii de Ştiinţe din 2012 până în septembrie anul curent. Înainte a ocupat funcţia de şef de catedră în cadrul Departamentului de matematică şi informatică, Catedra de Informatică şi matematici aplicate.

Are peste 95 de lucrări ştiinţifice aplicate în reviste de specialitate şi în volumele unor conferinţe internaţionale, peste 20 de participări în proiecte de cercetare, dintre care cinci în calitate de director al proiectului de cercetare, cam jumătate din ele fiind proiecte de cercetare internaţională.
A participat la mai multe proiecte europene în cadrul Frame-workului FP7, a predat şi la Universitatea din Patras, Universitatea Tehnică din Viena. Doctoratul l-a terminat la Universitatea Twente din Olanda acolo unde a obţinut şi un titlu de master. Din punct de vedere ştiinţific colaborează cu foarte mulţi omologi europeni şi mondiali cu care are grupuri comune de cercetare în domeniu.

Numirea lui Petrică Pop Sitar nu a fost obţinută prin concurs, a fost făcută din partea rectorului clujean şi este cu titlu interimar până la alegerea noului rector, eveniment care va avea loc în luna mai a anului viitor.

Totuşi este vorba despre o premieră la Centrul Universitar Nord Baia Mare, pentru că în ultimii 25 de ani, poziţia de rector, respectiv prorector după fuziune a fost ocupată exclusiv de candidaţi de la Facultatea de Inginerie. Este pentru prima dată când un reprezentant din cadrul Facultăţii de Ştiinţe sau a Facultăţii de Litere ocupă această poziţie.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA