AcasăActualitate112NUMĂRUL AGRESIUNILOR ASUPRA PERSONALULUI SILVIC ESTE ÎN CREŞTERE - Un pădurar din...

NUMĂRUL AGRESIUNILOR ASUPRA PERSONALULUI SILVIC ESTE ÎN CREŞTERE – Un pădurar din Reghin a fost atacat de hoții de lemne

DISTRIBUIȚI

NUMĂRUL AGRESIUNILOR ASUPRA PERSONALULUI SILVIC ESTE ÎN CREŞTERE Pădurar din Reghin, atacat de hoții de lemne. S-au înmulțit cazurile în care cei ce au grijă de păduri sunt atacați de către hoții de lemne, care sunt în stare de orice… ca să plece cu „prada” acasă.


Numai de la începutul acestui an, 31 de angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva au fost agresați de către hoții de lemne sau de braconieri, în cursul acțiunilor de pază a pădurilor, și 12 dintre aceștia au necesitat îngrijiri medicale.

Un pădurar a fost împușcat, iar într-un alt caz, pădurarul a fost deposedat prin forță de arma de serviciu.

„În acest an, agresiunile asupra personalului silvic din cadrul Romsilva s-au înmulțit cu 50%, iar anul trecut au fost înregistrate 22 de astfel de evenimente.

Regia Națională a Pădurilor — Romsilva a intensificat activitățile de pază și control în fondul forestier de stat, ceea ce a condus la o scădere a tăierilor ilegale cu 16,27 % anul trecut și cu încă 25,75 % în primul semestru al acestui an”, potrivit unui comunicat de presă al Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva.

Cel mai recent caz de agresiune este cel al unui pădurar de la Ocolul Silvic Reghin din cadrul Direcției Silvice Mureș, care a fost agresat și sechestrat, în urmă cu două zile, de mai multe persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori din cantonul silvic 3 Cozma, de pe raza localității Tonciu, a anunțat RNP – Romsilva.

În urma atacului, pădurarul Ioan N. a ajuns la spital cu multiple leziuni după ce, în timp ce era în patrulare într-o pădure de stat administrată de RNP, a observat mai multe persoane, cu două atelaje, care tăiaseră ilegal 15 arbori din fondul forestier de stat,

„Prima căruță a părăsit locul, pădurarul încercând să imobilizeze a doua căruță și să identifice suspecții.

În acel moment, acesta a fost lovit din spate cu un obiect metalic, în zona capului, provocându-i-se leziuni. Ulterior, Ioan N. a fost lovit de mai multe persoane cu obiecte contondente, provocându-i alte leziuni la nivelul brațelor, piciorului, trunchiului și în zona feței.

Angajatul Romsilva a fost imobilizat timp de 20 de minute de către grupul de suspecți, împiedicându-l să folosească telefonul mobil pentru a solicita ajutor. Pădurarul fost internat cu multiple leziuni la Spitalul Municipiului Reghin, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș efectuând cercetări în acest caz”, potrivit RNP Romsilva.

Astăzi, doi tineri bănuiți de aceste fapte au fost reținuți pentru 24 de ore, în urma unei percheziții domiciliare desfășurate de polițiștii din Reghin, județul Mureș.

Astfel, agenți din cadrul Poliției Municipiului Reghin, în baza delegării efectuate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, au efectuat o percheziție domiciliară, în localitatea Tonciu, comuna Fărăgău, la locuința unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de ultraj și tâlhărie.

„Polițiștii au fost sesizați, la data de 6 noiembrie, despre faptul că un pădurar, din cadrul Ocolului Silvic Reghin, în timp ce se afla în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu la liziera unei parcele de pădure din localitatea Filpișu Mic, ar fi fost ultragiat de către mai multe persoane necunoscute. În urma probelor administrate, doi tineri, de 20 și 23 de ani, din localitatea Tonciu, au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin pentru audieri”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș, într-un comunicat de presă.

Potrivit IPJ Mureș, în cauză, procurorul a dispus continuarea urmăririi penale față de cele două persoane, în stare de reținere pentru 24 de ore.

Luna trecută, tot în Mureș, un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost împușcat de un polițist în timp ce a fost surprins la furat de lemne și nu s-a oprit la somații.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA