Acasă MARAMURESUL ISTORIC Numai hoți peste tot! Cosmina Druță, contabil la ADR Nord-Vest a fost...

Numai hoți peste tot! Cosmina Druță, contabil la ADR Nord-Vest a fost arestată preventiv pentru 29 de zile!

DISTRIBUIȚI

Contabila Agenţiei de Dezvoltare Nord-Vest, Druţă Cosmina, a fost arestată preventiv de magistraţii Tribunalului Cluj, pentru 29 de zile pentru înşelăciune, splălare de bani şi fals în înscrisuri. Druţă a falsificat ordine de plată în baza cărora suma de 1,8 milioane euro a fost transferată din contul a două instituții la care era contabilă în contul firmei sale.
Cosmina Druţă a fost adusă în faţa judecătorilor de la Tribunalul Cluj vineri la prânz. După o oră de audieri, magistraţii clujeni au emis pe numele ei mandat de arestare pentru 29 de zile.
Procurorii DNA Cluj efectuează cercetări față de inculpata Druţă Cosmina, contabil la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest și la SC Institutul Regional pentru Cercetare educație și Transfer Tehnologic (IRCETT) pentru infracțiunile de înșelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, toate în formă continuată.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: Inculpata Druță Cosmina a profitat de calitatea de angajată a ADR Nord -Vest și S.C. IRCETT S.A., cu drept de a depune instrumente de plată la bancă și trezorerie, de a ridica extrase de cont și de a completa ordine de plată, astfel încât, în perioada ianuarie 2011-iulie 2012, cu complicitatea soțului său, Naica Vasile, a falsificat ordine de plată în baza cărora suma totală de 7.667,212,88 lei (1,8 milioane euro) a fost transferată din contul celor doua instituții la care inculpata era contabil în contul S.C. VANGHER S.R.L, societate la care inculpata era asociat şi administrator.

Inculpata Druță Cosmina a falsificat ordinele de plata atât prin inserarea de mențiuni care nu aveau la bază existența unor raporturi de natură contractuală, cât și prin falsificarea semnăturii unor persoane cu funcții de conducere din cadrul ADR Nord Vest sau S.C. IRCETT S.A. Totodată, pentru a masca modalitatea frauduloasă în care banii au fost transferați în contul S.C. VANGHER S.R.L, inculpata Druță Cosmina a falsificat, în perioada în cauză, toate extrasele de cont, de la bancă și de la trezorerie, pe care le-a depus în contabilitatea ADR Nord-Vest și S.C. IRCETT S.A. Pentru a ascunde originea ilicită a transferurilor de bani în contul S.C. VANGHER S.R.L., inculpata Druță Cosmina și învinuitul Naica Vasile, în calitate de administratori ai S.C. VANGHER S.R.L. au emis facturi care reflectau operațiuni comerciale fictive pentru fiecare transfer în contul S.C. VANGHER S.R.L., operațiuni pe care le-au înregistrat în contabilitatea acestei societăți comerciale.

Inculpatei Druță Cosmina i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 2 august 2012, raportat la infracțiunile de înșelăciune și spălare de bani, ambele în formă continuată, procurorii anticorupție au dispus reținerea inculpatei Druță Cosmina pe o perioadă de 24 de ore. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de Vasile Naica, asociat și administrator la S.C. VANGHER S.R.L, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la înșelăciune și spălare de bani, ambele în formă continuată.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Claudiu Coşier, a susţinut că plângere a pornit din cadrul instituţiei. „De la noi a pornit plângerea. Am făcut-o săptămâna trecută. Sperăm să nu fie afectată activitatea ADRNV de acest dosar. S-au luat primele măsuri, se va face şi o expertiză pentru recuperarea banilor”, a explicat Coşier.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA