spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICNu trebuie să ne facem că nu auzim! Absența ungurilor la refeendum...

Nu trebuie să ne facem că nu auzim! Absența ungurilor la refeendum va fi răsplătită de Băsescu prin acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc!

DISTRIBUIȚI

Faptul ca Viktor Orban i-a indemnat pe maghiari sa boicoteze referendumul „poate fi considerat drept o confirmare indirecta a existentei unui acord intre Traian Basescu si premierul Ungariei in privinta autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc”, spune Vocea Rusiei. Se vor găsi mulți care să spună imediat că nu-i interesează ce vine de la ruși, lucrul acesta l-au mai făcut românii de-a lungul istoriei. Numai că, de data asta, ar fi bine să ținem cont de avertismentul acestora. Sau măcar să ne interesăm dacă nu cumva conține o fărâmă de adevăr. Măcar să fim pregătiți, dacă altceva nu mai avea ce face, atunci când vom fi puși în fața faptului împlinit.
Pagina in limba romana a radioului guvernamental rus Vocea Rusiei scrie marti ca „Faptul ca […] premierul Viktor Orban s-a afisat personal la lucrarile Universitatii de Vara de la Baile Tusnad pentru a-i indemna pe maghiari sa boicoteze referendumul de duminica poate fi considerat drept o confirmare indirecta a existentei unui acord intre Traian Basescu si premierul Ungariei in privinta autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc”. Este al doilea articol in ultimele zile aparut pe Vocea Rusiei in care este prezentata teza implicarii Ungariei in referendumul de demitere a lui Traian Basescu.

„Atat presedintele suspendat al Romaniei cat si premierul maghiar fac parte din Partidul Popular European, ceea ce inseamna ca Viktor Orban are la cine apela pentru a-l forta pe Traian Basescu sa se tina de cuvant”, mai scrie Vocea Rusiei.

Autorul articolului sustine ca „experienta referendumului arata ca electoratul roman nu va avea nici un cuvant de spus in privinta acestui proces de atomizare a statului in care traieste”.

In incheiere, autorul ii da dreptate lui Victor Ciutacu (Antena3/Jurnalul National), care afirmase ca „democratia de tip nou nu functioneaza pe baza de majoritate, ci prin dictat politic extern”.

Versiunea in limba romana a site-ului Vocea Rusiei, radioul guvernamental rus dedicat strainatatii, a devenit extrem de activa in ultimele trei saptamani in ceea ce priveste articolele dedicate situatiei politice din Romania.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA