AcasăMARAMURESUL ISTORIC„NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR!” – o campanie de prevenire a...

„NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR!” – o campanie de prevenire a furturilor de si din autoturisme

spot_img

DISTRIBUIȚI

Campania „NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR!” are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor de şi din autoturisme, se înscrie în prioritatea naţională „Prevenirea furturilor” şi abordează unul dintre genurile de infracţionalitate care au un aport important la situaţia operativă.Acest nou demers reprezintă o continuare a protocolului de colaborare iniţiat în 2011 între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări S.A. la lansarea campaniei „Fii precaut, hoţii nu dorm!
„Privind retrospectiv atât la acţiunile de prevenire pe care Grupul le realizează la nivel internaţional de peste 50 de ani precum şi la proiectele desfăşurate local de Groupama Asigurări, asocierea cu IGPR pentru dezvoltarea acestui nou proiect de prevenire este una firească. Grija pentru siguranţă este o preocupare comună a celor două entităţi şi un demers pe care îl vom susţine şi dezvolta şi în viitor”, a declarat Georgiana Miron, Director Comunicare şi Relaţii Publice, Groupama Asigurări.
Campania NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR!” vizează transmiterea de recomandări cu caracter preventiv. Promovarea campaniei se va realiza prin intermediul mass-media dar şi prin distribuirea unor materiale informativ-preventive.
Pentru o comunicare şi o vizibilitate eficientă a mesajelor destinate prevenirii furturilor de şi din autoturisme vor fi desfăşurate întâlniri cu grupuri ţintă (asociaţii de proprietari, asociaţii profesionale, angajaţi ai unor instituţii sau societăţi de transport) şi se vor organiza concursuri tematice cu premii, inclusiv la posturile locale de radio şi televiziune.
Pe parcursul întâlnirilor, specialiştii din cadrul structurilor de prevenire ale Poliţiei Române vor prezenta participanţilor aspecte de interes privind furturile de şi din autoturisme, vor afla cum acţionează hoţii şi care sunt măsurile de protecţie pe care le pot lua pentru a nu fi victime ale unor astfel de infracţiuni.
Peste 500.000 de materiale cu sfaturi preventive vor fi distribuite în cadrul întâlnirilor cu grupurile ţintă, care se vor desfăşura în locuri publice, în staţiuni turistice – în judeţele în care există astfel de zone. De asemenea, poliţiştii vor distribui obiecte promoţionale, iar la avizierele asociaţiilor de proprietari, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice vor fi expuse afişe cu mesajul campaniei.Despre Protocolul de Colaborare IGPR şi Groupama AsigurăriProtocolul de cooperare între IGPR şi Groupama Asigurări a fost semnat considerând că, prin demersuri comune se va realiza o mai bună infomare destinată reducerii riscului de victimizare a populaţiei. Protocolul are ca obiect consultarea şi susţinerea reciprocă a celor două parţi în vederea prevenirii infracţiunilor contra patromoniului prin derularea în parteneriat a unor proiecte / campanii sau activităţi cu caracter informativ-preventiv.

Recomandări preventive pentru a preveni furturile de autoturisme:
La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar daca veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva SECUNDE. Dacă obişnuiţi să parcaţi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi pentru deschiderea porţilor.
Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în acesta. În cazul unui furt, asigurătorul CASCO nu vă despăgubeşte dacă nu prezentaţi cele două documente în original şi ambele chei ale autoturismului.
Parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi pe cât posibil în locuri iluminate şi cât mai circulate
Montaţi un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai puţin decât paguba suferită în urma unui furt. Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului, dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia.
Anunţaţi imediat Poliţia dacă v-au dispărut plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale vehiculului.
La autoturismele prevăzute din fabricaţie cu sisteme electronice de siguranţă, este recomandat să montaţi un sistem alternativ care să blocheze funcţionarea autoturismului. Acest sistem suplimentar trebuie să NU FIE CONTROLAT de computerul de bord.
Montarea unui sistem GPS în locuri ascunse din autoturism poate ajuta la localizarea maşinii în cazul în care aceasta este sustrasă. Sistemul trebuie să fie monitorizat de o firmă de specialitate, iar în cazul în care autoturismul a fost sustras apelaţi Poliţia pentru localizare şi deplasare în zona în care se află acesta.
Utilizarea marcajelor permanente de tip lac ultraviolet şi gravura în sticlă descurajează hoţii. Acestea se pot face atât la vedere, pe geamuri şi portiere, dar şi în locuri ascunse, cunoscute doar de proprietar.
În situaţia în care aţi devenit victima unui furt de auto, iar autorii v-au contactat cu propunerea de a plăti o sumă de bani în schimbul recuperării, nu vă angajaţi în acest schimb pe cont propriu.
Apelaţi la poliţiştii specializaţi, care vor acţiona profesionist pentru recuperarea autoturismului şi prinderea autorilor. În caz contrar, riscaţi atât pierderea banilor, cât şi să nu recuperaţi autoturismul.
Pentru a preveni furturile din autoturisme:
Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiți pentru scurt timp.
În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.
Pe perioada deplasării cu autoturismul (în special persoanele de sex feminin) acţionaţi sistemul de închidere al uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedaţi la semafor de geanta ce se află în interiorul maşinii). Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet.
Pe toate roţile autoturismului fixaţi dispozitive antifurt. Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi.
Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.
Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau meşterilor ocazionali. Se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA