spot_img
AcasăLIFENU STĂM FOARTE BINE – Topul țărilor din Europa ca nivel de...

NU STĂM FOARTE BINE – Topul țărilor din Europa ca nivel de IQ

spot_img

DISTRIBUIȚI

NU STĂM FOARTE BINE   Specialiștii anunță că IQ-ul mediu în Europa este în scadere din cauza îmbătrânirii populației și scăderea natalității, efecte naturale. România se află, în Europa, pe unul dintre ultimile locuri,  cu un IQ mediu de 91. Totuși suntem peste sârbi, albanezi, muntenegreni și la egalitate cu macedonii. Campioni sunt finlandezii, cu un IQ mediu de 101, urmați de Estonia, Olanda și Elveția, toate cu IQ mediu 100.

La nivel global, țara noastră deține locul 13 din 43 la egalitate cu Armenia, Georgia, Kazahstan și Vietnam. Harta lumii nu a mai fost actualizatată de zece ani, neexistând cercetări mai recente, ceea ce înseamnă că lucrurile ar putea arăta complet diferit astăzi.

Coeficient de inteligență sau IQ (în original, acronimul expresiei intelligence quotient,) reprezintă un concept și un scor derivat din diferite teste standardizate prin care se încearcă măsurarea inteligenței. Coeficientul mediu de inteligenta al unui om este 100. Cel mai mare factor IQ cunoscut astăzi al unui om depaseste 240. Acesta poate  fi interpretat greșit drept acea inteligență genetică sau nativă a unei persoane. De fapt, o persoană cu studii este capabilă să rezolve corect și mai rapid problemele de logică din testele de inteligență. Acest lucru înseamnă că nivelul mediu al coeficientului de inteligență poate fi un indicator bun pentru calitatea sistemului de educație dintr-o țară, scrie Libertatea.

Acestea sunt, probabil, motivele pentru care țări precum Finlanda, Danemarca sau Suedia au pus în mișcare reforme ale educației, menite să crească numărul persoanelor care termină o facultate și automat al IQ-ului.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA