spot_img
AcasăLifestyleMondenNU SE POTRIVESC - Africanii se plâng că prezervativele importate din China...

NU SE POTRIVESC – Africanii se plâng că prezervativele importate din China sunt prea mici

spot_img

DISTRIBUIȚI

NU SE POTRIVESC Zimbabwe este una din țările africane cu cei mai mulți oameni infectați cu HIV/SIDA, iar autoritățile se chinuie de ani buni să combată acest flagel. Una dintre măsuri este promovarea folosirii de prezervative în rândul tinerilor. Numai că autoritățile au întâmpinat probleme: prezervativele comandate din China sunt prea mici.

 

Într-un eveniment de prevenire a HIV/SIDA de săptămâna trecută, în Harare, ministrul Sănătății din Zimbabwe a declarat că un tip de prezervativ devenit popular în rândul tinerilor este importat din China, dar aceștia s-au plâns că unele sunt prea mici, scrie Newsweek.

Regiunea de sud a Africii are cea mai mare incidență a virsului HIV și promovăm folosirea prezervativelor. Tinerii au unul anume pe care îl folosesc, dar noi nu producem prezervative. Le importăm din China și unii bărbați se plâng că sunt prea mici”, a spus David Parirenyatwa.

Ministrul sănătății a făcut apel pe această cale la companiile din Zimbabwe să înceapă să producă prezervative.

Conferința oficialului din Harare nu a rămas fără ecou. Firma chineză a anunțat că va lărgi gama de produse anticoncepționale, pentru a satisface clienții africani.

Potrivit sursei citate, Zimbabwe are una dintre cele mai ridicate incidențe a HIV/SIDA în Africa Sub-Sahariană, aproximativ 13,5 la sută din populația țării fiind afectată, potrivit cifrelor din 2016, iar în fiecare an sunt infectate alte circa 40.000 de persoane.

Anul trecut, o altă țară africană s-a confruntat cu aceeași problemă. Un tribunal sud-african a interzis vânzarea a 11 milioane de prezervative importate din China, judecătorul aducând ca argument principal faptul că produsele erau prea mici pentru sud-africani, relatează NewsIn.

Ministerul local al Finanţelor aprobase un contract de parteneriat cu o societate sud-africană, Siqamba Medical, pentru a importa 11 milioane de prezervative chinezeşti. O firmă concurentă, Sekunjalo Investments Corporation, a recurs atunci la justiţie demonstrând că respectivele prezervative chinezeşti sunt cu 20% mai scurte decât cele pe care le produce ea, relatează agenţia Belga, preluată de portalul 7sur7.

„Sunt, într-adevăr, prea mici pentru sud-africani”, a confirmat judecătorul Sulet Potterill. „În plus, aceste prezervative sunt şi de o calitate mai proastă”, a argumentat el, arătând că produsele nu sunt conforme cu recomandările OMS.

Argumentul a fost decisiv în condiţiile în care raporturile sexuale protejate în Africa de Sud sunt de o importanţă crucială, existând 5,38 de milioane de seropozitivi identificaţi într-o populaţie totală de 50 de milioane de locuitori. Africa de Sud are cea mai mare rată de infecţii cu HIV din lume.

Prezervativele reprezintă cea mai răspândită metodă de contracepție și singura eficientă împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA