AcasăslolvaciaNU SE OPRESC - Proiectele Fundației Baia Mare 2021 vor fi continuate

NU SE OPRESC – Proiectele Fundației Baia Mare 2021 vor fi continuate

DISTRIBUIȚI

NU SE OPRESC  Consiliul Județean este gata să susțină în continuare unele dintre proiectele înscrise în caietul de candidatură al Băii Mari pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. În acest sens plenul Consiliului Județean a fost gazda directorului executiv al Fundației Baia Mare 2021, Andreea Ciortea, care care a susținut necesitatea găsirii unor soluții în vederea continuării acestor proiecte.

„Nu am gândit niciodată acest demers în termen de câștig sau pierdere. De când am venit în Baia Mare și am pus pe hârtie tot ceea ce înseamnă Baia Mare 2021 am gândit proiecte scalabile, și nu doar pentru Baia Mare ci pentru întreg județul Maramureș. Voi transmite fiecăruia dintre cei interesați un proiect care să cuprindă întreaga activitate a Fundației Baia Mare 2021, un document care să reliefeze proiectele unice care au fost implementate, dar și nenumăratele colaborări realizate cu instituții de cultură, cu parteneri internaționali, dar mai ales cu comunitatea pentru implementarea unor proiecte. S-a muncit mult, s-au coagulat în jurul acestui proiect multe forțe. Îmi doresc să cred că nu se va alege praful de munca noastră de mai bine de un an de zile și de un caiet care prezintă o strategie de dezvoltare culturală a întregului județ”, a explicat Adreea Ciortea.

La rândul său președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a arătat că se analizează o variantă de a continua aceste proiecte culturale prin înființarea unei noi fundații, în care CJ să devină partener cu drepturi depline.

„Județul Maramureș are obligația de a promova măcar o parte dintre proiectele curajoase cuprinse în caietul de candidatură al Fundației Baia Mare 2021. Vom gândi o variantă, eventual o nouă structură, în care județul Maramureș să devină partener cu drepturi depline, iar alături de Consiliul Local și Primăria Municipiului Baia Mare, să finanțăm împreună proiectele culturale care pot aduce un plus de valoare acestui județ”, a spus Zetea.

Președintele Consiliului Județean Maramureș a mai afirmat că, probabil, în următoarea ședință a forului administrativ va fi prezentat un proiect de hotărâre prin care să fie continuată colaborarea care vizează implementarea proiectelor amintite într-o formă instituțională .

C.A.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA