spot_img
Acasăsinucidere maramuresNU SE MAI OPRESC - A fost ucis la vânătoare cel mai...

NU SE MAI OPRESC – A fost ucis la vânătoare cel mai mare elefant din ultimii 30 de ani

spot_img

DISTRIBUIȚI

La trei luni de la moartea leului Cecil, apărătorii cauzei animale sunt din nou revoltați după un nou act de barbarie din Zimbabwe: un vânător german a plătit 52.000 de euro să poată ucide unul dintre cei mai mari elefanți din țară, relatează vineri 7sur7.be.

Animalul a fost ucis în 8 octombrie, în timpul unei vânători private organizate în parcul național Gonarezhou din Zimbabwe. Vânătorul german a fost însoțit de un ghid local care i-a arătat unde putea găsi acei elefanți foarte rari. După uciderea elefantului a fost făcută o fotografie cu trofeul care a făcut repede înconjurul lumii. Unii spun că este cel mai mare elefant văzut de 30 de ani, potrivit The Telegraph.

”Elefanți atât de mari ca acesta trebuie să aparțină patrimoniului național și să nu poată fi uciși. În acest caz, nu am reușit să protejăm un animal magnific”, afirmă pe Facebook Anthony Kaschula, deținător al unei firme de safari din Gonarezhou.

Se știu puține lucruri despre acel elefant, care ar avea între 40 și 60 de ani și care nu fusese văzut niciodată în Gonarezhou National Park. Se crede că a fost importat din Africa de Sud. Colții săi de fildeș, care cântăresc 54 de kilograme, confirmă faptul că este un animal de mărime excepțională.

În ultimii ani au fost uciși cinci sau șase elefanți cu fildeși foarte mari, dar niciodată atât de impresionanți ca aceștia!, spune Louis Mulle din castrul Profesionnal Hunters&Guides Association din Zimbabwe. „Vânătorul și-a dat seama probabil după ce a tras că era un animal foarte rar”, adaugă el.

Se pare că vânătorul german a venit în Zimbabwe să reușească un Big Five, adică să ucidă un elefant, un leopard, un leu, un bivol și un rinocer. Potrivit ghidului său, aceste practici sunt absolut legale. „Clientul meu nu a făcut nimic rău”, a spus el, citat de 7sur7.be.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA