Acasăsinucidere maramuresNU RECUNOSC - Doi români condamnați pentru agresarea unei bătrâne de 90...

NU RECUNOSC – Doi români condamnați pentru agresarea unei bătrâne de 90 de ani, în Anglia

spot_img

DISTRIBUIȚI

Doi români, soț și soție, sunt acuzați că, în 2015, au agresat o bătrână bolnavă de demență, într-un azil privat din Lancashire, unde lucrau ca îngrijitori.

Potrivit Daily Mail, cei doi ar fi legat-o cu un prosop pe femeia de 88 de ani, pentru a avea o viață liniștită. Victima a fost găsită, câteva ore mai târziu, de către un alt angajat. Era deshidratată și în stare de șoc.

Cosmin şi Ana Focșa, au declarat că nu au atins-o pe bătrâna pe nume Brenda Lea.

Cu toate acestea, mai multe ziare din UK au scris că cei doi au înfășurat-o pe femeie ca pe o mumie egipteană.

Cosmin Focsa, românul anchetat în Marea Britanie a declarat pentru ProTV: „Nu este adevărat. Păi spune-mi domnule de ce nu există nicio declaraţie, de ce nici poliţia nu s-a obosit să ia o declaraţie, nu există nicio hârtie. Atunci, cum vine cineva în absenţa victimei, să spună că persoana respectivă a suferit ceva ?”

Brenda Lea suferea de dementă iar cei doi soţi nu voiau să se chinuie, pe tura lor, cu ea, ci să aibă o zi liniştită, scrie Daily Mail.

Judecătorii britanici au decis că cei doi români, de 37 şi 40 de ani, sunt vinovaţi de rele tratamente şi neglijență în serviciu.

Unul dintre magistraţi a spus în timpul procesului: „Ceea ce aţi făcut voi este mult prea bolnav… aşa cum aţi tratat-o şi aţi neglijat-o pe această femeie în vârstă.”

Ioan Focșa, tatăl bărbatului anchetat, a declarat, tot pentru ProTv: „A venit supărat, uite tată ce s-a întâmplat. Noi am curăţat-o, am spălat-o frumos şi am învelit-o într-un prosop mai mare şi am plecat să-i aducem costumaţia să o schimbe. Între timp, a venit probabil că era şeful lor, şi a strigat ce aţi făcut aici aţi înconjurat-o cu prosopul, asta vreţi, să o omorâţi?”

Cei doi au fost găsiți însă vinovați și riscă o amendă de câteva mii de lire sau chiar închisoarea.

Sursa: ziarulromanesc.net

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA