AcasăActualitateNU REZISTĂ MAI MULT DE ȘASE LUNI - Apropiații lui Dragnea îi...

NU REZISTĂ MAI MULT DE ȘASE LUNI – Apropiații lui Dragnea îi întorc spatele după votul dat Guvernului Dăncilă

spot_img

DISTRIBUIȚI

NU REZISTĂ MAI MULT DE ȘASE LUNI În ciuda aparențelor afișate la sfârșit, ședința Comitetului Executiv Național al PSD de azi nu a fost chiar liniștită. Mai mulți baroni ai partidului și oameni despre care până acum se știa că sunt apropiați ai președintelui PSD au luat distanță și l-au criticat deschis în fața CExN-ului. S-a făcut aluzie chiar la stabilitatea mandatului de președinte al PSD.

Spiritele s-au încins la votul pentru titularul de la Ministerul Educației Naționale. Toată lumea se aștepta să fie doar o formalitate desemnarea vicepreședintelui PSD, Ecaterina Andronescu, în fruntea ministerului. Aceasta chiar își anunțase public prioritățile în cazul în care urma să fie desemnată. Numai că, peste noapte, în urma negocierilor cu organizațiile poziția revenise Sucevei care era răsplătită astfel pentru sprijinul șefului PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, în războiul cu Mihai Tudose.

Peste noapte din pălărie a fost scos Valentin Popa, rectorul Universității din Suceava, care, la fel de repede, a devenit și membru al PSD.

Cum erau deja doi candidați cei prezenți au fost chemați să își exprime părerile. După ce organizația de București prin Gabriela Firea și ceilalți au susținut candidatura Ecaterinei Andronescu, în sprijinul ei s-a ridicat și secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ștefănescu. Ce a urmat între el și președintele Liviu Dragnea i-a lăsat muți pe cei prezenți.  Stenograma ciocnirii dintre cei doi:

Codrin Ștefănescu: Nu putem pleca din această sală în fața celor care ne votează, în fața zecilor de mii de psd-iști și a milioanelor de români care ne votează ca la inițiativa lui Nelu Stan de la Suceava cu susținerea președintelui Liviu Dragnea să votăm împotriva celui mai cunoscut comunicator al nostru. Nu îl putem vota pe domnul Popa care, până ieri, nici nu era membru PSD!

Liviu Dragnea: Te întrerup, Codrine, pentru că îl jignești pe domnul Popa!

Codrin Ștefănescu: Scuze, nu jignesc pe nimeni!

Liviu Dragnea: Ba da, jignești!

Codrin Ștefănescu: Faptul că domnul Popa e nou în PSD nu e jignire. Vă simțiți jignit domnule Popa?

Valentin Popa: Nu!

Liviu Dragnea: Te rog să te oprești Codrine, acum vorbesc eu!

Codrin Ștefănescu: De ce mă întrerupi?

Liviu Dragnea: Așa cum spuneai și tu…  pentru că pot! (n.r. – aluzie la declarația lui Codrin Ștefănescu cu privire la prezența unor persoane cu probleme penale în Guvern, într-un interviu la „Adevărul Live” – „Pentru că putem.”)

Codrin Ștefănescu: Și eu te pot întrerupe oricând și pot spune lucruri cu care sărim în aer!

Liviu Dragnea: Te întrerup pentru că încă sunt președintele PSD!

Codrin Ștefănescu: Ai spus bine… încă!

Moment în care sala a rămas bulversată. Mai mulți reprezentanți ai unor organizații puternice au început să vocifereze. Dialogul între cei doi a continuat:

Codrin Ștefănescu: Nu e posibil ca acum o săptămână să o propunem prim-ministru alături de doamna Dăncilă și azi doamna Andronescu să piardă votul în CExN pentru că Liviu Dragnea îl susține pe un necunoscut. O voi vota pe Cati și o voi vota cu ambele mâini!

Liviu Dragnea: Vei vota cu o singură mână pentru că ai un singur vot!

S-a procedat la vot și cum jocurile erau deja făcute Ecaterina Andronescu a pierdut votul în fața proaspătului membru al PSD din Suceava, Valentin Popa, rectorul Universității din Suceava. Votul a fost 49 la 11 în defavoarea vicepreședintelui PSD susținut de PSD București.

Lucrurile sunt foarte interesante pentru că o asemenea ciocnire nu s-a mai întâmplat. Se știe adversitatea dintre Liviu Dragnea și organizațiile din Brăila, Buzău, Constanța, Giurgiu, Dâmbovița sau Caraș-Severin, dar un conflict deschis la centru e ceva nou.

Ciocnirea a fost atât de dură încât apoi la toate celelalte voturi a fost unanimitate pentru că ceilalți deși erau prezenți în sală au mai refuzat să voteze. Așa s-a reușit impunerea Anei Birchall și a altor necunoscuți în Guvernul Dăncilă.

Codrin Ștefănescu a fost cunoscut până acum ca fiindu-i super-loial lui Liviu Dragnea. În războiul cu Ponta a stat alături de Liviu Dragnea, la fel în Cazul puciului încercat de Robert Negoiță, de încercarea nereușită de preluare a conducerii PSD de către Valeriu Zgonea imediat după condamnarea definitivă a lui Dragnea în Dosarul Referendumul, în conflictul cu Rovana Plumb și cel mai nou, în conflictul cu Mihai Tudose.

De  remarcat că la ședința de azi a CExN nu a participat președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, autorul manifestului de democratizare al partidului despre care se spune că a fost scris sub inspirația lui Adrian Năstase.

Lucrurile par stabile, dar în spatele ușilor închise situația este tensionată și dacă și Guvernul Dăncilă nu ar rezista mai mult de 6 luni nu ar mira pe nimeni.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA