AcasăLifestyleMondenNU NE FAC BINE - Goana după Like-uri ne aduce frustrări

NU NE FAC BINE – Goana după Like-uri ne aduce frustrări

spot_img

DISTRIBUIȚI

NU NE FAC BINE Rețelele de socializare au apărut ca o modalitate de a păstra legătura cu prietenii și de a împărtăși cu ei momente frumoase, cu toate acestea însă social media îi face pe oameni și aibă frustrări, potrivit ultimului studio Kaspersky Lab, conform Libertatea.  

NU NE FAC BINE Goana după aprecieri joacă un rol central în acest sentiment, 42% spunând că sunt invidioși când prietenii lor primesc mai multe aprecieri decât ei. În plus, cercetarea arată că utilizatorii resimt invidie atunci când văd viețile aparent mai fericite ale prietenilor lor, pe rețelele de socializare.

Potrivit sondajului, utilizatorii rămân, din diverse motive, de multe ori cu emoții negative, după ce petrec timp pe rețelele de socializare.

 

Dacă nu este deloc surprinzător că 72% dintre utilizatori sunt deranjați de publicitatea care a devenit agresivă și le întrerupe comunicările online, există, totuși, motive suplimentare de frustrare.

În ciuda dorinței de a avea sentimente pozitive în urma interacțiunilor pe rețelele de socializare, atunci când văd postările fericite ale prietenilor – despre vacanțe, hobby-uri și petreceri, utilizatorii rămân deseori cu sentimentul amar că alții se bucură de viață mai mult decât ei.

De exemplu, 59% dintre respondenți s-au simțit nefericiți când au văzut fotografiile prietenilor de la o petrecere la care nu au fost invitați, iar 45% au mărturisit că pozele din vacanță ale prietenilor au avut o influență negativă asupra lor.

Mai mult, 37% dintre participanți au spus că, uitându-se la postările lor anterioare, făcute în momente fericite, au senzația că trecutul era mai bun decât viața lor din prezent.

Frustrarea îi face să renunțe la conturi

O cercetare anterioară a arătat, de asemenea, frustrarea oamenilor legată de social media, 78% dintre cei intervievați spunând că au luat în calcul posibilitatea de a renunța la conturile de pe rețelele de socializare.

Singurul lucru care îi face pe oameni să rămână este frica de a nu-și pierde amintirile digitale, cum sunt fotografiile, precum și contactul cu prietenii.

Păstrarea legăturii cu prietenii poate fi, într-adevăr, o problemă dificil de rezolvat, dar Kaspersky Lab lucrează pentru a găsi o soluție care să îi ajute pe utilizatori să își păstreze amintirile digitale.

sursa

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA