AcasăAlteleEconomicNU ÎȚI VINE SĂ CREZI, DAR E ADEVĂRAT! - Prin Rabla Plus,...

NU ÎȚI VINE SĂ CREZI, DAR E ADEVĂRAT! – Prin Rabla Plus, ai mașină pe care o poți conduce fără permis, cu bani de la stat

DISTRIBUIȚI

Programul Rabla se modifică și va acoperi mai multe categorii de mașini. Aleșii vor să dea bani și pentru achiziția de vehicule electrice de mici dimensiuni, preferate de tinerii fără permis! Ghidul Programului „Rabla Plus” a fost modificat, fiind introdusă o nouă categorie de autovehicule finanţate prin program.

Este vorba de cvadriciclurile electrice, care vor putea fi achiziţionate începând cu 1 ianuarie 2018, scrie News.ro. Ce sunt cvadriciclurile? Niște mașinuțe drăguțe, cu un singur loc, de regulă, cu motoare de capacitate mică, putând fi conduse fără permis de conducere. Partea proastă este că acestea nu au ieșit tocmai bine în urma testărilor de siguranță, iar dacă mai pui și lipsa de experiență și cunoștințe ale unui șofer fără permis, micuțele vehicule ar putea deveni adevărate bombe pe patru roți. Iar statul încurajează achiziția lor, decontând prețul acestora!

Testele arată că încă există mari probleme în segment, din cauza slabei echipări cu sisteme de siguranță a vehiculelor. Potrivit autoexpert.ro, secretarul general al Euro NCAP s-a declarat foarte dezamăgit de faptul că aceste vehicule nu pot fi doatate cu elemente de siguranță tipice clasei mici de autoturisme. ”Prin faptul că nu obligă producătorii să facă eforturi, forul legislativ european le creează clienților impresia că aceste vehicule sunt perfecte pentru nevoile lor, deși sunt nesigure”, a adăugat el.
Spre exemplu, singurul vehicul testat care oferă opțional airbag frontal pentru șofer este Microcar M.GO, produs de Ligier. Problema este că, din cauza unui șasiu insuficient de rigid, protecția oferită de airbag este nulă. Euro NCAP merge până într-acolo încât să sugereze faptul că un autoturism de clasă mică, cumpărat second-hand este de preferat acestor vehicule, fapt care le trădează gradul de îngrijorare. ”Câteva modificări simple de proiectare, care pot mări doar sensibil greutatea și costul pot aduce îmbunătățiri semnificative”, a încheiat reprezentantul Euro NCAP.
Continuarea, AICI.
Sursa foto. 
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA