AcasăMARAMURESUL ISTORICNu-i de joacă! Ponta către miniştri: Reduceți birocrația, avem departamente care fac...

Nu-i de joacă! Ponta către miniştri: Reduceți birocrația, avem departamente care fac același lucru!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Guvernul Ponta II s-a reunit, sâmbătă, pentru prima dată după învestire. Membrii Cabinetului discută printre altele și despre măsurile pentru intervenţiile în zonele cu viscol sau cu ninsori abundente.
Prima şedinţă, anunțată inițial pentru ora 10.00 a început cu o întârziere de 45 de minute.
Premierul Victor Ponta a cerut noilor miniştri să reducă aparatul birocratic, arătând că, odată cu restructurarea Guvernului, s-a constatat că există departamente din ministere cu aceleaşi activităţi şi că „zeci şi sute de oameni” care, teoretic, scriu doar trei hârtii.
„Eu cred că este bine să fie mai mulţi miniştri, pentru a avea fiecare o responsabilitate foarte clară, dar prin restructurare aveţi şi o oportunitate pe care vă cer să nu o rataţi, de a mai reduce aparatul birocratic. Cu ocazia acestei restructurări am constatat că există cinci departamente care fac acelaşi lucru în cinci ministere, am constatat că avem zeci şi sute de oameni care, teoretic, scriu trei hârtii, aşa încât, dacă sunteţi fiecare responsabil de domeniul respectiv, vă rog să fiţi responsabili şi de modul în care cheltuim banii”, a spus Ponta miniştrilor.
El a amintit că în structura noii administraţii centrale nu va fi inclus niciun post suplimentar şi nici nu vor fi alocate fonduri în plus.
Guvernul Ponta II a primit, vineri seara, votul de învestitură în plenul Parlamentului. Pentru învestirea Cabinetului au fost înregistrate 402 voturi „pentru”, în timp ce 120 au fost „împotrivă”. Ca să fie învestit, Guvernul ar fi avut nevoie de minimum 294 de voturi.

Doi vicepremieri și doi miniștri vor asigura coordonarea măsurilor de deszăpezire
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, că Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Radu Stroe şi Mircea Duşa vor asigura permanenţa conducerii şi coordonării activităţilor de deszăpezire şi de luare a tuturor măsurilor pentru limitarea efectelor produse de intemperii. Ponta a precizat că, sâmbătă, în prima şedinţă a noului Cabinet, vor fi discutate măsuri pentru combaterea efectelor ninsorilor.

„Mâine, stabilim şi oficial. Cei doi viceprim-miniştri, domnul Dragnea şi domnul Oprea, şi cei doi miniştri Stroe şi Duşa vor asigura permanenţa conducerii şi coordonării activităţilor de deszăpezire şi de luare a tuturor măsurilor pentru limitarea efectelor produse de intemperii. După cum avem prognoza, nu o să fie probleme mari. În mod sigur, 24 de ore din 24, cel puţin unul din cei patru miniştri va fi la Guvern”, a declarat Ponta.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA