AcasăActualitate112NU ERA VACCINATĂ – Încă o persoană a murit din cauza gripei....

NU ERA VACCINATĂ – Încă o persoană a murit din cauza gripei. Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 58

DISTRIBUIȚI

NU ERA VACCINATĂ  O femeie de 69 de ani, din Arad, care nu era vaccinată antigripal, a murit luni la Spitalul Clinic Județean de Urgență din municipiu, în urma unor complicații. Femeia avea, pe lângă gripă, și alte afecțiuni cronice. Astfel, până la această oră, numărul deceselor provocate de virusul gripal a ajuns la 58.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad, citat de Aradon, pacienta era diagnosticată cu insuficiență respiratorie, cardiopatie ischemică, diabet zaharat, iar în antecedente avea și un neoplasm. Femeia a ajuns la spital la începutul lunii februarie, fiind internată în Secția Anestezie-Terapie Intensivă. Luni, ea a murit din cauza complicațiilor.

Acesta este al treilea deces provocat de gripă în județul Arad, după ce în 11 februarie o femeie de 63 de ani a murit din cauza virusului gripal de tip B, iar în 23 februarie, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din cauza infectării cu virusul gripal de tip A. Ambii pacienși sufereau și de alte boli cronice. Niciunul dintre bolnavi nu era vaccinat împotriva gripei.

La nivel național, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns astfel la 58. Cele mai multe decese s-au înregistrat în județele Iași și Constanța, precum și în București.

 

Sursă info și foto: Libertatea

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA