Acasăoameni noiNU E EPIDEMIE, DAR SE MOARE PE CAPETE… - 30 de morți...

NU E EPIDEMIE, DAR SE MOARE PE CAPETE… – 30 de morți din cauza gripei în România. Alți 529 diagnosticați cu boala

DISTRIBUIȚI

Numărul deceselor provocate de gripă de la începutul acestui sezon a ajuns la 30. Ultimul caz este al unei femei de 88 de ani din Bucureşti, relatează Știrile ProTv.

La nivel naţional, sunt 529 de persoane diagnosticate cu această boală, care pare să se extindă rapid. Medicii ne avertizează că suntem în plin sezon de îmbolnăviri şi că măsurile de precauţie trebuie respectate cu multă atenţie. Numai în judeţul Mureş, în ultimele două săptămâni, trei oameni şi-au pierdut viaţa din cauza gripei, iar alte nouă persoane au fost depistate cu virusul gripal. Cei de la Direcţia de Sănătate Publică au luat măsuri mai stricte şi au cerut spitalelor să restictioneze vizitele.

Dr. Stelian Caraghiaur, purtător de cuvânt Direcţia de Sănătate Publică Mureş: „La patru cazuri s-a depistat tulpina AH1N1 în ultima săptămână, dintre care una s-a soldat cu deces. Este vorba de o femeie de 63 de ani din Ernei. Nu a fost vaccinata şi nu avea alte boli. Mai ţine sezonul de gripă până în aprilie.”

Oamenii din zonă sunt speriaţi şi încearcă să se ferească de boala cum ştiu mai bine. Medicii recomandă oamenilor să se hidrateze bine în această perioadă, să consume fructe şi legume proaspete şi la primele simtome de răceală cu febră şi tuse să se prezinte de urgenţă la spital, ca să primească tratamentul necesar.

Articolul integral pe Știrile ProTV. https://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/numarul-de-decese-din-cauza-gripei-a-ajuns-la-30.html

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA