AcasăLifestyleNu doar cand iei carnetul! Iata cand mai ai nevoie de fisa...

Nu doar cand iei carnetul! Iata cand mai ai nevoie de fisa medicala pentru permisul auto

DISTRIBUIȚI

In prezent, detinerea unui autoturism a devenit o necesitate. Astfel, te bucuri de libertate de miscare, te poti deplasa mai repede si vei face fata mai usor provocarilor cotidiene. Alaturi de aceste „libertati” apare si necesitatea detinerii unui permis auto valabil si, totodata, a unei fise medicale aferente.

Daca in trecut obtinerea acestei fise era dificila si anevoioasa, astazi, procedura este mult mai usoara si, apeland la un centru medical specializat, o vei putea avea in mai putin de o ora. Aceste centre sunt autorizate de Directia de Sanatate Publica si de Politia Rutiera si faciliteaza realizarea tuturor investigatiilor necesare si completarea in aceeasi zi a certificatului medical pentru permis auto.

Cand ai nevoie de fisa medicala pentru permis auto?

Acest document obligatoriu este necesar pentru a obtine permisul auto pentru prima data, pentru a-l innoi pe cel expirat, anulat sau suspendat sau pentru a urma Scoala de Soferi. Pe scurt, ai nevoie de acest certificat medical ori de cate ori apare necesitatea unui permis auto valabil.

Acte necesare pentru fisa medicala permis auto

Daca vei alege sa apelezi la o clinica specializata in acest tip de servicii, vei putea obtine fisa in regim rapid, nu va mai fi necesar sa stai la cozi si vei plati o singura taxa pentru toate investigatiile. In plus, la receptia clinicii vei gasi formularul tipizat necesar, iar tu va trebui sa te asiguri ca ai doar urmatoarele documente:

Cartea si buletinul de identitate in copie si in original;

Adeverinta de la medicul de familie in care sa fie mentionat daca esti sau nu sub observatie cu afectiuni grave;

Daca porti ochelari, va trebui sa ii ai la tine pentru examenul oftalmologic;

Daca suferi de diabet, ai nevoie de o scrisoare de la medicul diabetolog in care sa fie mentionat ca esti apt pentru sofat.

Ce examinari sunt necesare pentru fisa medicala pentru permis auto?

Conform Ordinului 1162 / 2010, persoanele dependente de alcool, care sufera de afectiuni neurologice sau neuropsihice grave, de epilepsie, retard mental sau tulburari psihice majore sunt considerate inapte pentru a conduce. De asemenea, nu pot intra in posesia permisului auto cei care au afectat in mod semnificativ vederea, auzul sau sistemul locomotor.

Pentru a stabili daca ai sau nu aptitudinile necesare pentru a sofa, trebuie sa faci diverse investigatii de specialitate: Medicina Interna, Chirurgie si Ortopedie, ORL, Oftalmologie, Neurologie si Psihiatrie. In urma acestora, medicul specialist va decide daca ai abilitatile necesare si va completa fisa medicala pentru permis auto care, in final, va fi parafata si semnata si de medicul general al clinicii.

Avizul psihologic – cand ai nevoie de el?

Sunt situatii in care, pe langa fisa, ai nevoie si de avizul psihologic. Acesta devine obligatoriu daca permisul tau a fost suspendat sau anulat pentru abateri sau vrei sa urmezi Scoala de Soferi. Insa, daca ai permisul expirat si trebuie reinnoit, nu este necesar si avizul psihologic.

Alege sa obtii fisa medicala permis auto si avizul psihologic in mai putin de o ora la o clinica de specialitate! Astfel, castigi timp, scapi de alergatura si beneficiezi de servicii profesionale la preturi foarte atractive!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA