Acasăsinucidere maramuresNU CONTEAZĂ NUMELE - Soţia actorului Sean Connery, acuzată de o fraudă...

NU CONTEAZĂ NUMELE – Soţia actorului Sean Connery, acuzată de o fraudă fiscală de mai multe milioane de euro

spot_img

DISTRIBUIȚI

Soţia actorului Sean Connery, Micheline Roquebrune, este acuzată de o fraudă fiscală de mai multe milioane de euro în cadrul unei tranzacţii imobiliare pe care a realizat-o în Marbella şi riscă până la doi ani şi jumătate de închisoare, dacă va fi găsită vinovată de către justiţia spaniolă.

Micheline Roquebrune este acuzată de complicitate la fraudarea statului spaniol cu milioane de euro, care ar fi trebuit plătite ca taxe pe proprietate, potrivit theguardian.com.
Dacă va fi condamnată, Micheline Roquebrune, în vârstă de 86 de ani, riscă o amendă de până la 16 milioane de lire sterline (22,7 milioane de euro) şi până la doi ani şi jumătate de închisoare.

Potrivit unor documente ale justiţiei spaniole, Micheline Roquebrune este cercetată în legătură cu vânzarea unei proprietăţi pe care aceasta şi Sean Connery au deţinut-o în staţiunea balneară Marbella şi pe care au vândut-o în 1998 pentru o sumă de 5,6 milioane de lire sterline (6,4 milioane de euro).

Actorul Sean Connery, în vârstă de 85 de ani, a fost scos de sub acuzare la începutul anului trecut, după ce a fost cercetat la rândul său în cadrul acestei investigaţii de lungă durată, care a fost numită de oficialii spanioli „Operaţiunea Goldfinger”. Însă procurorii susţin că soţia actorului a conspirat cu avocaţi şi oameni de afaceri pentru a ascunde profiturile rezultate ca urmare a acestei tranzacţii imobiliare. Reşedinţa a fost transformată într-un complex de apartamente de lux după această tranzacţie, fiind considerată „suspectă” de către anchetatori. De-a lungul investigaţiei, Micheline Roquebrune a negat acuzaţiile care i-au fost aduse.

Acuzaţiile îi vor fi comunicate lui Roquebrune în Bahamas, unde aceasta locuieşte în prezent alături de Connery. Procesul va avea loc la o instanţă din Málaga, la o dată care urmează să fie stabilită.

Staţiunea balneară Marbella a fost zdruncinată, în ultimii ani, de un scandal de corupţie imobiliară, în urma căruia a fost schimbată toată echipa din conducerea municipală.

Sean Connery şi-a început cariera artistică în anii ’60, devenind cunoscut cu rolul agentului secret 007, din celebra serie James Bond. Scoţianul a jucat în multe filme, din genuri foarte diferite, precum „Indiana Jones şi Ultima cruciadă”, „Vânătoarea lui Octombrie Roşu”, „Cavalerii mesei rotunde”, „Liga”, „Numele trandafirului”, „Capcană pentru hoţ” şi „Incoruptibilii”, cu acesta din urmă câştigând premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar.

În 2006, Sean Connery a fost omagiat de elita Hollywood-ului, Institutul American de Film decernându-i premiul pentru întreaga carieră.

Mediafax

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA