AcasăActualitateNU AU VOIE NICI SĂ BEA APĂ - Muncitorii români, tratați ca...

NU AU VOIE NICI SĂ BEA APĂ – Muncitorii români, tratați ca SCLAVII într-un abator din Germania. Un angajat s-a spânzurat

spot_img

DISTRIBUIȚI

Un documentar difuzat pe postul SAT 1 dezvăluie modul în care sunt tratați muncitorii din Bulgaria şi România, într-un abator al miliardarului Clemens Tönnies. Postul de televiziune a trimis o muncitoare bulgăroaică cu două diplome universitare, sub acoperire, pentru a observa „exploatarea inumană” a angajaților, relatează site-ul Novinite.com, potrivit News.ro.

Femeia care a lucrat sub acoperire în cadrul acestei investigaţii jurnalistice, „Milena” în documentar, a descoperit condiții foarte dure în contractul de muncă. Îi era interzis să meargă la toaletă, să mănânce sau să bea apă în hale, lucru permis doar în pauze scurte, spune ea. Muncitorii lucrează în sânge până la glezne și măcelăresc animale zilnic, o muncă extrem de dură. Am cunoscut oameni care au slăbit 20 de kilograme într-un timp scurt pentru că nu aveau când să mănânce. Totul este scris în contractul de muncă, este legal, dar este inuman. Milena: Un medic de pe ambulanţă le-a dezvăluit realizatorilor documentarului că unul dintre muncitori s-a spânzurat.

Este vorba despre oameni de mâna a doua, oameni care pot fi aruncaţi, care sunt pur şi simplu înlocuiţi cu următorii, după ce se depreciază”, declară jurnalista germană. Echipa TV s-a dus la faţa locului şi s-a întâlnit cu muncitori bulgari şi români, însă acestora le-a fost frică să vorbească. „Ignoranţa şi barierele lingvistice ale acestor oameni sunt abuzate sistematic, astfel încât compania să poată câştiga mai mult de pe urma lor”, acuză Bernhard.

Citește continuarea pe Libertatea

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA