AcasăLifestyleNu ai timp să gătești? Iată cum să alegi alimente semipreparate de...

Nu ai timp să gătești? Iată cum să alegi alimente semipreparate de calitate

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: Shutterstock 

 

Ritmul de viață alert în care trăim și agitația zilnică ne determină adesea să recurgem la tot soiul de soluții care să ne simplifice existența și care să nu implice un efort prea mare. Din punct de vedere culinar, aceste alegeri se reflectă în orientarea către produse semipreparate, ce implică, în mod evident, mai puțin timp petrecut în bucătărie.

 

Deși aceste alimente economisesc mult din timpul pentru gătit, majoritatea persoanelor tind să creadă că produsele semipreparate nu sunt ceea ce am putea numi alimente ideale și acest lucru se întâmplă pentru că nu știu întotdeauna dacă ceea ce cumpără este bun sau nu pentru sănătate. Cu toate acestea, doar pentru că nu ai gătit un preparat de la 0, nu înseamnă că mesele tale nu pot fi sănătoase.

 

Dacă nici tu nu te numeri printre persoanele binecuvântate cu timp infinit în bucătărie sau cărora le place să gătească, însă dorești să ai o alimentație sănătoasă, îți vom oferi câteva sfaturi despre cum să alegi alimente semipreparate de calitate. Iată cum le alegi!

  1. Acordă atenție notorietății producătorului de semipreparate

Un criteriu esențial în alegerea unor produse semipreparate de calitate este notorietatea producătorului. Și spunem asta pentru că marii producători respectă normele alimentare, de calitate, sanitar-veterinare și de igienă. Acest aspect este reflectat și prin ștampila ovală afișată pe ambalajul sau eticheta produsului.

 

De pildă, dacă alegi produse semipreparate Papane, nu va trebui să contești nici măcar o secundă calitatea acestor alimente. Papane este brandul care reunește o gamă de produse semipreparate de calitate excelentă, pregătite pe linii tehnologice cu o minimă intervenție umană, preprăjite, coapte și congelate, ceea ce le asigură o prospețime îndelungată și un gust delicios. Aceste standarde de siguranță alimentară se regăsesc în toate produsele Transavia.

  1. Fii atent la prețul produselor semipreparate

Notorietatea brandului poate fi reflectată destul de ușor și prin prețul puțin mai ridicat în comparație cu celelalte produse prezente pe piață. În industria alimentară, prețul unui produs reflectă o serie de factori ce includ întregul lanț valoric prin care trece acesta. Cu siguranță un produs semipreparat care conține o cantitate mai mare de carne, atent selectată, va avea un preț mai ridicat, motiv pentru care este important să ții cont și de acest aspect pentru o achiziție sigură.

  1. Observă cu atenție aspectul produselor

Aspectul natural și proaspăt al produselor este un alt criteriu de alegere a unor produse semipreparate de calitate. Desigur, este important de specificat și faptul că un produs atrăgător nu este neapărat mai sănătos, întrucât de multe ori aspectul poate fi dat cu ajutorul substanțelor nocive, care induc percepția de prospețime. În acest sens, te sfătuim să optezi pentru produse cu un aspect cât mai natural, pe a căror etichetă este specificat faptul că nu conțin aditivi, conservanți și coloranți.

  1. Evită alimentele semipreparate prea sărate sau prea calorice

De regulă, produsele semipreparate conțin o cantitate mai mare de sare. Prin urmare, încearcă să cumperi alimente cu un conținut cât mai scăzut de sare, pentru a-ți proteja sănătatea. Totodată, consumul de alimente semipreparate poate duce la creșterea în greutate, fiind destul de calorice. Citește cu atenție eticheta produselor și alege-le pe cele mai puțin calorice. Produsele semipreparate de calitate nu vor avea un conținut crescut de sare și nici calorii numeroase.

  1. Analizează gradul de procesare a alimentelor

Fii foarte atent la tot ceea ce scrie pe eticheta produselor, începând de la ingrediente și până la numărul de calorii, producătorul, termenul de valabilitate și condițiile de depozitare. Ca o regulă generală, cu cât eticheta unui produs este mai lungă, cu atât produsul este mai procesat, indicând faptul că a suferit multe transformări până a ajuns pe raftul din magazin. Semipreparatele calitative vor fi, desigur, mai putin procesate.

  1. Evită ingredientele nocive care pot afecta sănătatea

Orientează-te spre semipreparate care să conțină cât mai puține substanțe dăunătoare organismului. Unul dintre cele mai nocive dintre acestea sunt acizii grași saturați, care se găsesc în aceste tipuri de produse. De asemenea, coloranții artificiali, potențiatorii de aromă, îndulcitorii artificiali sau conservanții trebuie să nu se regăsească sub nicio formă pe eticheta produselor semipreparate.

 

Acestea sunt, în linii mari, criteriile de selecție a unor produse semipreparate de calitate. Așadar, chiar dacă nu ai timp să gătești sau, pur și simplu, nu-ți place să gătești, asta nu înseamnă că stilul tău de viață trebuie să devină nesănătos. În fond, acum știi cum să alegi semipreparate de calitate!

Imaginea poate fi descărcată de aici.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA