AcasăActualitateNOUTĂȚI DESPRE AEROPORTUL BAIA MARE - Care este stadiul lucrărilor necesare reluării...

NOUTĂȚI DESPRE AEROPORTUL BAIA MARE – Care este stadiul lucrărilor necesare reluării activității operaționale

DISTRIBUIȚI

La finalul anului trecut, pentru o scurtă perioadă, lucrările de reabilitare și modernizare executate la Aeroportul Internațional Baia Mare au fost sistate. Asta deoarece au apărut probleme din cauza perimetrului de pădure din apropiere care trebuia defrișat.  Constructorul a oprit lucrările pentru a face loc celor de la Direcția Silvică. Dupa acest demers, constructorul care a efectuat lucrări de modernizare și prelungire a pistei de circulație a aeronavelor și-a putut relua activitatea.

Marți, 3 ianuarie 2017, printr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, directorul Aeroportului, Dorin Buda, a vorbit despre lucrările care se desfășoară momentan.

„La sfârșitul anului trecut, după ce masa lemnoasă a fost exploatată de pe cele 3 hectare de pădure de către Direcția Silvică Maramureș, am predat constructorului amplasamentul pentru a finaliza lucrările contractate. În paralel, am finalizat un studiu de obstacolare, prin care s-au colectat toate datele și informațiile operaționale necesare pe o rază de 45 de km în jurul aeroportului. Necesitatea realizării lui a fost impusă de ROMATSA pentru ca firma germană contractată de ei, Air Sight, să poată proiecta noile proceduri instrumentale de aterizare-decolare. ”Autostrăzile aeriene” care vor fi folosite inclusiv de avioanele de mediu curier ale companiilor low-cost sau cargo. Depunem toate eforturile ca activitatea operațională să fie reluată în cel mai scurt timp posibil, fără a afecta însă siguranța zborurilor și securitatea pasagerilor. Doamne ajută”, a scris Dorin Buda.
ActualMM
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA