spot_img
Acasăsinucidere maramuresNOUL PROGRAM PRIVIND MIGRAȚIA – Până la 3.000 de euro de la...

NOUL PROGRAM PRIVIND MIGRAȚIA – Până la 3.000 de euro de la Germania pentru cei cărora le-a fost refuzată cererea de azil

DISTRIBUIȚI

NOUL PROGRAM PRIVIND MIGRAȚIA  Solicitanții de azil a căror cerere le-a fost refuzată de către statul german pot primi un ajutor financiar de până la 3.000 de euro. Asta dacă aceștia decid să se întoarcă în mod voluntar în țările de origine, relatează DPA, care citează un anunț oficial din partea ministerului de interne.

Anunțul oficial vine după ce presa germană a scris că autoritățile pregătesc un nou program privind migrația. Astfel, familiile care nu au primit statutul de azilant pot solicita bunuri și servicii în valoare de până la 3.000 de euro. Totodată, o singură persoană poate primi un ajutor de până la 1.000 de euro. Aceste beneficii se adaugă celor acordate deja de autoritățile germane.

Prin acest anunț, Germania încearcă să crească numărul solicitanților de azil care se întorc de bunăvoie în țările lor, în contextul în care aproape un milion de migranți din Siria, Afganistan și Irak au ajuns în țară, în perioada 2015-2016.

Dacă optați pentru plecarea voluntară din țară, până la finalul lunii februarie, puteți obține nu doar asistență, dar și ajutor pentru cazare pentru primul an petrecut în țara de origine”, a declarat ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, potrivit cotidianului Bild.

În 2016, în perioada ianuarie-noiembrie, aproximativ 55.000 de migranți care nu au primit azil au decis să părăsească în mod voluntar țara. Totodată, în aceeași perioadă din 2015, numărul migranților care au decis să părăsească Germania, după ce li s-a respins cererea de azil, s-a ridicat la 20.000.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA