spot_img
AcasăAdministrațieNOUL HCM – Primarul Cătălin Cherecheș face ca povestea frumoasă a handbalului...

NOUL HCM – Primarul Cătălin Cherecheș face ca povestea frumoasă a handbalului feminin băimărean să renască

spot_img

DISTRIBUIȚI

NOUL HCM  Administrația Publică Locală investește în performanța sportivă. Alături de jucătoarele echipei de handbal feminin, dar și de antrenori, staff-ul tehnic și conducerea Clubului Sportiv Minaur Baia Mare, autoritatea băimăreană va reconstrui drumul spre Liga Campionilor, spre momentele de emoție trăite de publicul băimărean când Baia Mare era Capitala handbalului din România. Primul pas în acest sens a fost readucerea lui Costică Buceschi acasă, acolo unde tehnicianul băimărean a cunoscut cea mai glorioasă perioadă a sa. Antrenorul a construit o echipă în jurul nucleului format în urma promovării în Liga Națională, jucătoare alături de care a adus și altele străine sau fete care au activat la cluburile din primul eșalon sportiv românesc.

În cadrul unei întâlniri cu reprezentanții mass-media susținută ieri, 23 august, de către primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au fost făcute publice planurile și obiectivele echipei de handbal feminin a Clubului Sportiv Minaur, dar și o prezentare a lotului. Potrivit lui Cătălin Cherecheș, în viitorul apropiat se va construi o entitate în subordinea Clubului Sportiv Minaur Baia Mare care se va numi Academia HCM Baia Mare, o academie de handbal fete coordonată în mod direct de către președintele clubului, Adi Popovici. Această academie va avea ca și țintă înscrierea unei echipe de de Liga a II-a pentru a oferi astfel o șansă și jucătoarelor mai tinere, încurajându-le spre performanță.

„Această echipă în mod tradițional nu este Minaur, ci HCM Baia Mare. Această echipă astăzi are doar un parteneriat formal pentru a putea funcționa, cu Clubul Sportiv Minaur. Este în structura Clubului Minaur, dar în perspectivă acolo vom ajunge. Vreau să îi mulțumesc domnului Costică Buceschi pentru faptul că ceea ce am început și performanța pe care am obținut-o împreună, faptul că s-a adus emoție și prestigiu în municipiul Baia Mare prin handbalul feminin, reașează astăzi pe alte premise, dar și cu altă energie și alt elan. Nu voi abandona ideea ca Baia Mare nu doar să joace un meci în Liga Campionilor, ci să joace la vârful Ligii Campionilor. Așadar, ceea ce pornim astăzi, intrând în Liga Națională este și un pas spre ceea ce înseamnă înalta performanță la nivel european. Nu se va întâmpla din primul an, probabil că nu e normal și nu e așezat să se întâmple nici din al doilea an, dar am încredere în Costică Buceschi, am încredere în Magda Kovacs, am încredere în jucătoare că vor înțelege ce înseamnă un parcurs așezat, normal și logic pentru a obține înalta performanță”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Antrenorul Costică Buceschi este de părere că echipa pe care a construit-o, în drumul spre performanța de nivel european înalt, se va opri întâi la Cupele Europene.

E un nou început pentru mine ca și antrenor, un nou început și pentru o mare parte dintre fete. Toată lumea își dorește ca handbalul feminin din Baia Mare să ajungă acolo unde a fost acum câțiva ani și același lucru mi-l doresc și eu. Va fi destul de greu să ajungem într-un timp foarte scurt la același nivel. Trebuie să avem răbdare și continuitate. Cred că dacă lucrurile vor fi bine făcute vom reuși din nou să aducem lumea la sală și să cânte imnul pe care ni-l dorim din tot sufletul, cel al Ligii Campionilor. Mă bucură să lucrez din nou cu Daniel Kotecz, unul dintre oamenii cei mai profesioniști din handbalul feminin românesc. Sunt încantat să lucrez cu Magda Kovacs și Ionuț Marta. Îi mulțumesc domnului primar pentru încrederea pe care o are în mine și sper să pot să răsplătesc această încredere și să arătăm atât eu cât și fetele pe teren că suntem o echipă care ne dorim mult mai mult!”, a declarat Costică Buceschi.

Primarul Cătălin Cherecheș a ținut să precizeze că pe viitor va fi o voce foarte activă în ceea ce privește sportul băimărean și nu numai.

Nu m-ați văzut în Sala Sporturilor și nici nu o să mă vedeți, dar o să mă simțiți din afara sălii ca un actor foarte activ în această scenă a handbalului feminin băimărean, dar în special o să mă simțiți foarte activ în a spune ce este putred în handbalul românesc. Știu absolut tot din handbalul românesc. Cum funcționează arbitrii, cum funcționează conducerea din Federația Română de Handbal, la cum se fac jocurile acolo și cred că așa cum a fost la un moment dat un fel de curățenie pe la fotbal așa trebuie să vină și o curățenie pe la handbal. Pe de altă parte, un lucru foarte important este că trebuie să respecți munca, efortul și sacrificiul pe care îl au jucătoarele și antrenorii pentru că astăzi dacă handbalul riscă să nu mai fie sport olimpic este exact din cauza viciilor majore de arbitraj, nu doar la nivelul României ci din întreaga lume. Și din acest punct de vedere consider că trebuie să intrăm într-o anumită normalitate și nu mă voi bloca în a spune lucrurile pe care le-am trăit și care sunt adevărate”, a mai declarat Cherecheș.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA