spot_img
AcasăNews AlertNOUL GUVERN AL ROMÂNIEI - Care sunt ministerele obținute de PSD, în...

NOUL GUVERN AL ROMÂNIEI – Care sunt ministerele obținute de PSD, în urma negocierilor. Au renunțat la funcția de premier în prima rundă

DISTRIBUIȚI

Noul Guvern al coaliției PSD-PNL-UDMR va fi instaurat în zilele ce urmează. Negocierile pentru portofolii au fost încheiate și, în urma acestora, PSD a primit mai multe ministere de forță.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, deputatul Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD la nivel național, a anunțat lista ministerelor pe care le vor conduce social-democrații și motivul pentru care au renunțat la funcția de premier în primă rundă.

PSD s-a asigurat că va avea instrumentele guvernamentale pentru a realiza măsurile din pachetul social, respectiv Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății, Ministerul Familiei.

Motivul pentru care PSD a intrat la guvernare a fost pentru a opri căderea nivelului de trai și de a stabiliza situația economică, socială și sanitară din România.

PSD ar fi putut forța obținerea funcției de premier în prima rundă, dar ar fi pierdut ministerele-cheie care îi permit să pună în aplicare programul social asumat în fața propriilor alegători.

Principalele măsuri din programul social:
– Creșterea alocațiilor cu 40%, de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani, creșterea de la 214 la 243 lei pentru celelalte vârste și a 13-a alocație pentru copii cu dizabilități.
– Creșterea salariului minim de la 2.300 la 2.550 de lei (+10,9%)
Creșterea pensiei minime cu 25% de la 800 la 1.000 lei/lună.
– Creșterea punctului de pensie cu 10%. În plus se va acorda un ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă tuturor pensionarilor cu pensia peste nivelul minim, dar sub 1.600 lei.
Lista ministerelor ce revin PSD în noua structură guvernamentală:
1. Ministerul Finanțelor
2. Ministerul Sănătății
3. Ministerul Muncii și Protecției Socială
4. Ministerul Familiei și Tineretului
5. Ministerul Transporturilor
6. Ministerul Agriculturii
7. Ministerul Apărării Naționale
8. Ministerul Economiei
9. Ministerul Culturii
10. Secretariatul General al Guvernului + o funcție de viceprim-ministru

Numărul secretarilor de stat și al prefecților din partea PSD va corespunde cu proporția mandatelor de parlamentar stabilită în urma alegerilor din 2020„, se arată în postare.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA