AcasăEvenimentSportNOUA SIMONA - Darren Cahill a reușit să o schimbe total pe...

NOUA SIMONA – Darren Cahill a reușit să o schimbe total pe jucătoarea noastră

DISTRIBUIȚI

După câteva luni în care a etalat un joc cu numeroase sincope, Simona Halep a părut la Madrid mai puternică decât în multe dintre momentele când se afla pe locul secund mondial. Sportiva noastră a etalat un joc extrem de solid şi foarte agresiv, lucru care i se datorează în mare măsură lui Darren Cahill.

O explicaţie pentru parcursul slab al Simonei în acest start de sezon poate sta în încercarea lui Cahill de a-i schimba stilul. Tehnicianul, considerat unul dintre cei mai buni din lume, crede că Halep poate deveni cea mai bună din lume doar dacă îşi asumă mai multe riscuri şi joacă mult mai ofensiv. Până acum această nouă tactică nu a dat roade, în multe momente sportiva noastră părând pierdută pe teren, însă la Madrid lucrurile s-au schimbat fundamental.

De altfel, chiar Cibulkova (învinsă în finala din capitala Spaniei, scor 6-2, 6-4) a sesizat schimbarea de atitudine a Simonei, declarându-se extrem de surprinsă de agresivitatea acesteia.

Darren încearcă să o împingă pe Simona spre un tenis mai ofensiv, pentru că ea este capabilă să evolueze foarte bine. Numai că atunci cînd este sub presiune sau simte o nervozitate, ea intră în ritmul ei obişnuit, acela de a juca din spatele terenului.

Dar ea este capabilă să facă scurte, să vină la fileu. Este nevoie doar de puţin timp pentru a consolida aceste tactici ale lui Darren„, a spus Virginia Ruzici, managerul Simonei la Digi Sport, în februarie.

Cel mai probabil perioada de adaptare a Simonei la noile cerinţe este pe final, astfel că ne putem aştepta ca sportiva noastră să înceapă din nou să lege victoriile. La fel de important în revenirea între primele trei din lume este şi încrederea în propriile forţe, capitol la care de asemenea Halep a părut că a progresat enorm la Madrid.

A fost o săptămână specială, un turneu special! Am oameni minunați alături de mine. Multumesc, D. (n.r.Darren Cahill), multumesc, Andrei!„, a fost mesajul transmis de Simona în această dimineaţă, pe contul său de Facebook.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA