AcasăAlteleEconomicNOUA LEGE A TURISMULUI - Ministrul propune un sistem electronic care să...

NOUA LEGE A TURISMULUI – Ministrul propune un sistem electronic care să elimine completarea fișelor de cazare la hotel

spot_img

DISTRIBUIȚI

În curând, nu va mai trebui să completaţi fişe de cazare, atunci când ajungeţi la hotel. Autorităţile vor să simplifice acest proces şi, în acelaşi timp, să verifice mai uşor dacă hotelierii respectă legea. 

Astfel, toate datele oaspeţilor vor fi trecute într-un sistem electronic. Acesta le va transmite direct către serverele Ministerului Turismului, arată știrile TVR.

Peste 200 de mii de turiști au fost weekendul trecut în stațiunile de pe litoral. Cifra se bazează pe estimări, pentru că specialiştii nu au informaţii exacte. Ministrul Turismului vrea date clare și mai puțin stres pentru cei care merg în vacanță. Acesta propune eliminarea foilor inutile, completate de oameni atunci când se cazează.

În plus, ministrul Turismului speră să scoată la suprafață unitățile de cazare care fentează legea, ca să nu plătească taxe și impozite. Acesta promite hotelierilor că noile reguli nu vor aduce costuri prea mari.

Acest soft va fi achiziționat de stat. Doar dacă cineva vrea să facă niște chestiuni mult mai bune ca lucrurile să se miște mult mai repede, atunci își vor lua niște lucruri suplimentare, dar undeva până în 100 de euro. Ca să scaneze și pașapoartele, să facă alte lucruri” precizează ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Daca vom reuși să avem în timp real datele concrete și reale ale celor care vin în România ar fi extraordinar. Este evident că va fi un proces foarte greoi pentru că sunt mii de hoteluri, fiecare are dotarea lui și cred că o asemenea implementarea mai devreme de 2 ani nu există” a răspuns președintele ANAT, Alin Burcea.

În occident, sistemul electronic de cazare funcţionează de multă vreme.
Continuarea, AICI.
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA