AcasăActualitate„NORD UNIVERSITAR” - Oferta educațională băimăreană, promovată în rândul liceenilor de către...

„NORD UNIVERSITAR” – Oferta educațională băimăreană, promovată în rândul liceenilor de către studenții de la Liga Studenților „Pintea Viteazul”

spot_img

DISTRIBUIȚI

„NORD UNIVERSITAR”  Liga Studenților ”Pintea Viteazul” derulează proiectul Nord Universitar, prin intermediul căruia membrii Ligii Studenților ”Pintea Viteazul” informează liceenii din Maramureș, Sălaj, Satu Mare și Bistrița-Năsăud cu privire la oferta educațională a Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de informare a elevilor de liceu cu privire la opțiunile de dezvoltare a carierei, în concordanță cu oferta academică băimăreană.

Cei mai mulți dintre elevii de liceu din anii terminali sunt dezorientați în momentul când se pune problema alegerii facultății pe care doresc să o urmeze sau a specializării în care vor să-și dezvolte cariera profesională. Consilierii specializați din licee nu reușesc întotdeauna să acopere nevoia de informare a tinerilor, aceștia alegând în necunoștință de cauză facultatea pe care urmează să o frecventeze.

Din cauza lipsei de informare adecvată din timpul liceului, cu privire la orientarea în carieră, o parte semnificativă a studenților nu reușesc să se integreze după absolvire pe piața muncii conform specializării urmate. Astfel, Liga Studenților ”Pintea Viteazul” a constatat necesitatea implementării unui astfel de proiect de informare și promovare a ofertei educaționale băimărene, grupul țintă al proiectului fiind format din elevii de liceu din clasele a XI-a și a XII-a.

În 2018, am promovat, alături de colegii mei de la LSPV, oferta educațională a Centrului Universitar Nord din Baia Mare în mai multe licee din Maramureș și Sălaj. A fost o experiență deosebită să îi informez pe elevi, deoarece când eram în clasa a XII-a nu știam dacă vreau să urmez o facultate sau ce facultate să urmez, și mi-ar fi prins bine ca cineva să îmi ofere informații necesare în acest sens. Totodată, sunt de părere că atunci când informațiile sunt transmise de către studenți înspre elevi, au un impact mai mare”, arată Derecskei Richard, membru LSPV.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA