Acasă Actualitate 112 NOI REGULI PENTRU EXAMENUL AUTO - Proba teoretică și cea practică vor...

NOI REGULI PENTRU EXAMENUL AUTO – Proba teoretică și cea practică vor fi înregistrate video

DISTRIBUIȚI

NOI REGULI PENTRU EXAMENUL AUTO Proba teoretică și cea practică vor fi înregistrate video, potrivit proiectului de lege care a fost adoptat marți de Parlament și care modifică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Potrivit noilor prevederi, pentru proba practică sistemele tehnice de monitorizare se vor instala pe autovehiculele folosite la susținerea acesteia, cu excepția probelor pentru categoriile AM, A1, A2 şi A și vor fi asigurate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor care organizează examenul.

Unul din actele normative pe care această lege le modifică este Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care se introduce obligativitatea înregistrării video a probei teoretice și audio/video a celei practice în timpul desfășurării examenului auto.

”Cred că introducerea acestor obligații de înregistrare a examenelor auto, atât a probelor teoretice, dar mai ales a celor practice va conduce la o mai bună monitorizare a legalității modului de obținere a permisului de conducere și, prin extrapolare, la trafic auto mai sigur și șoferi mai bine pregătiți”, a declarat Ionela Viorela Dobrică, deputat de Buzău, pentru reporterbuzoian.ro, care a votat în favoarea acestui proiect de lege.

Info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA