AcasăAdministrațieNOI MĂSURI: MARAMUREȘ - Nunțile, botezurile și orice fel de evenimente, INTERZISE...

NOI MĂSURI: MARAMUREȘ – Nunțile, botezurile și orice fel de evenimente, INTERZISE în județ

DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și a stabilit în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, mai multe decizii, a precizat președintele CJSU, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ, în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș și Direcției de Sănătate Publică Maramureș, scenariul de funcționare, după cum urmează:

  • Vor funcționa în scenariul 3 (roșu) unitățile de învățământ de pe raza unității administrativ-teritoriale Petrova, având în vedere valoarea ratei de incidență de 3,71 la 1000 de locuitori, calculată în ultimele 14 zile și Grădinița cu Program Prelungit nr.9 Baia Mare, datorită situației epidemiologice și lipsei de personal;
  • Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare va funcționa în scenariul 2 (hibrid), cu participarea zilnică (faţă în faţă) a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Pentru prevenirea, limitarea și combaterea pandemiei de COVID-19, având în vedere situația epidemiologică și creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 sunt interzise, pe o perioadă de 14 zile, desfășurarea de spectacole/concerte publice sau private în spații deschise și închise pe raza județului Maramureș.

Având în vedere rata incidenței calculată, în ultimele 14 zile, de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș, la data de 15 octombrie a.c., au fost stabilite următoarele:

  • În unitățile administrativ-teritoriale Groși, Vișeu de Sus, Borșa, Baia Mare, Baia Sprie, Recea, Coltău, Gârdani, Moisei, Cicârlău, Vișeu de Jos, Vadu Izei, Boiu Mare, Sarasău, Ardusat, Bocicoiu Mare, Șieu, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00.
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00 în unitățile administrativ-teritoriale Groși, Vișeu de Sus, Borșa, Baia Mare, Baia Sprie, Recea, Coltău, Gârdani, Moisei, Cicârlău, Vișeu de Jos, Vadu Izei, Boiu Mare, Sarasău, Ardusat, Bocicoiu Mare, Șieu.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00 în unitățile administrativ-teritoriale Groși, Vișeu de Sus, Borșa, Baia Mare, Baia Sprie, Recea, Coltău, Gârdani, Moisei, Cicârlău, Vișeu de Jos, Vadu Izei, Boiu Mare, Sarasău, Ardusat, Bocicoiu Mare, Șieu.
  • Activitatea cinematografului din cadrul centrului comercial din municipiul Baia Mare își va desfășura activitatea cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
  • În unitățile administrativ-teritoriale Groși, Vișeu de Sus, Borșa, Baia Mare, Baia Sprie, Recea, Coltău, Gârdani, Moisei, Cicârlău, Vișeu de Jos, Vadu Izei, Boiu Mare, Sarasău, Ardusat, Bocicoiu Mare, Șieu, Petrova sunt interzise organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in.

Pe raza unității administrativ-teritoriale Petrova este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Se interzice pe raza unității administrativ-teritoriale Petrova activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, respectiv activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

Se permite operatorilor economici menționați la Art.5 prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective (take-in, catering).

Se interzice pe raza unității administrativ-teritoriale Petrova activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Se interzice, până la evaluarea situației epidemiologice, desfășurarea evenimentului cultural ”Toamna Maramureșeană”, respectiv a evenimentului ”Half Marathon” organizat de Asociația Rotary Club Baia Mare.

De asemenea, la nivel național s-a luat decizia ca nunține, botezurile și mesele festive, atât în spațiile deschise, cât și la interior să fie interzise în toată țara până la scăderea numărului de cazuri de covid.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA