spot_img
AcasăAdministrațieNOI INVESTIȚII ÎN BAIA MARE - După malul nordic, urmează amenajarea malului...

NOI INVESTIȚII ÎN BAIA MARE – După malul nordic, urmează amenajarea malului stâng al râului Săsar, cu zone de promenadă și piste de biciclete

spot_img

DISTRIBUIȚI

La scurt timp după ce a fost semnat contractul de reabilitare al malului nordic al râului Săsar, primarul Cătălin Cherecheș a venit cu inițiativa unui proiect prin care se va revitaliza și celălalt mal al râului.

Proiectul propus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență prevede ca în zona amintită să fie realizate zone de promenadă și relaxare, pistă de alergare și zone verzi adecvate, dar mai cu seamă o pistă pentru biciclete, care va străbate municipiul Baia Mare.

Noua pistă pentru biciclete va avea peste 6 kilometri lungime și va interconecta toate pistele de biciclete din Baia Mare, facilitând accesul pe bicicletă la toate obiectivele economice și sociale din municipiul Baia Mare.

Dezvoltarea rețelei de piste pentru biciclete în Baia Mare rămâne una dintre prioritățile Administrației Publice Locale. De-a lungul ultimilor ani am făcut o serie de pași importanți în acest sens, investiția pe care o demarăm acum fiind una semnificativă, care completează seria demersurilor efectuate până acum în dorința de a realiza o rețea de piste pentru biciclişti, cu legături între ele, care să faciliteze accesul pe bicicletă la toate obiectivele economice și sociale din municipiul Baia Mare. Pentru că malul Săsarului este din ce în ce mai primitor, inclusiv din perspectiva decontaminării naturale, nu trebuie să ne mai întoarcem spatele înspre acest râu . Trebuie să ne bucurăm de această valoarea naturală a municipiului Baia Mare„, arată Cătălin Cherecheș.

În ceea ce privește noua pistă de bicicliști aceasta va avea 6,339 km lungime, o lățime de minimum 2,4 ,metri, va fi delimitatată cu marcaje specifice, respectiv dotată cu parcaje pentru biciclete și elemente care să asigure protecția și siguranța bicicliștilor.

Pista urmează să fie realizată pe 8 tronsoane: Pod Urbis – Pod Industriilor, Pod Industriilor – Podul Viilor, Podul Viilor – Pod Culturii, Pod Culturii – Pod Unirii, Pod Culturii – Parc Mara, Pod Unirii – Pod Republicii, Pod Republicii – Pod Decebal, respectiv Pod Decebal – Pod B-dul de Vest.
ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA