AcasăActualitateSocialNOAPTEA MUZEELOR 2015 - Complexul Astronomic Baia Mare e pregătit de oaspeți

NOAPTEA MUZEELOR 2015 – Complexul Astronomic Baia Mare e pregătit de oaspeți

spot_img

DISTRIBUIȚI

În anul 2015 muzele își dau, din nou, întâlnire la planetariul băimărean, cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, în seara de Sâmbătă, 16 mai 2015, în cadrul unui program special, între orele 18.00 – 24.00, ce alătură știința, muzica, spectacolul, arta, astronomia, ludicul, poezia și expozițiile muzeale într-un context cu totul special.

Programul pregătit pentru această seară de Complexul Astronomic Baia Mare se adresează, fără deosebire tuturor categoriilor de public, tuturor vârstelor, cuprinzând – în orele de debut – ateliere de desenat și modelare avioane de hârtie, concursuri cu premii deosebite pentru copii și nu numai; apoi vor fi oferite o serie de spectacole de planetariu cu totul speciale, intervenții cosmo-poetice, improvizații muzicale și jocuri de lumini (ne aflăm doar în Anul Internațional al Luminii și al tehnologiilor bazate pe lumină), astro-cinema în aer liber, iar – dacă vremea ne va permite – observații astronomice.

Printre atâtea activități care, unele, se vor desfășura simultan, puteți în tihnă vizita expozițiile deschise la Complexul Astronomic și așa numita zonă de ”protest”, ce reprezintă voalarea unui exponat valoros din colecția instituției, care nu va putea fi văzut direct, ca gest de solidaritate cu mișcarea de sprijin a Rețelei Naționale a Muzeelor.

Programul cultural, artistic, ludic și științific oferit de Complexul Astronomic Baia Mare are ca parteneri direcți Centrul de Excelență în Astronomie al Colegiului Național ”Vasile Lucaciu”, Palatul Copiilor Baia Mare, se bucură de colaborarea artistului compozitor și interpret Sergiu Gliga cu prietenii săi și – deloc în ultimul rând, de cea a Teatrului Municipal Baia Mare. La succesul acestei nopți albe sunt înscriși și alți colaboratori care doresc să-și păstreze anonimatul.

”Evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, organizat de către Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, sub patronajul Consiliului European, al UNESCO și al Consiliului Internațional al Muzeelor, este coordonat la nivel național de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România. Fiind un eveniment de anvergură europeană, adresându-ne și publicului din diaspora, vom oferi, prin intermediul rețelelor de socializare, detaliile transmisiunii, în direct, pe internet a evenimentului”, susține Ciprian Crișan, purtător de cuvânt al instituției.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA