AcasăActualitateNOAPTEA MINȚII! 2022 CU PRACTICI DIN 2007… Unul dintre cele mai circulate...

NOAPTEA MINȚII! 2022 CU PRACTICI DIN 2007… Unul dintre cele mai circulate drumuri din Maramureș, blocat de CNAIR care vrea să vadă câte mașini trec și unde merg șoferii. Printre cei blocați în trafic, jurnalistul Alex Dima de la România, te iubesc!

spot_img

DISTRIBUIȚI

DN 1C, unul dintre cele mai circulate drumuri din Maramureș și principala folisită de șoferii care vor să ajungă de la Baia Mare la Cluj-Napoca și invers, a fost practic paralizat astăzi de către angajații CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere). Mai mulți angajați s-au “proptit” în mijlocul drumului, fiind asistați în demers și de către polițiștii rutieri, pentru un motiv care pare de noaptea minții în 2022: realizarea unui… sondaj.

Mai exact, CNAIR dorește să afle câte mașini circulă pe drum, de unde au pornit șoferii și încotro se îndreaptă. Așadar, înarmați cu formulare, țigări și răbdare de fier, muncitorii au fost trimiși pe teren pentru a aduna informațiile care, se pare, nu ar fi putut fi aflate prin alte mijloace.

Printre cei alfați la coadă în trafic s-a numărat și jurnalistul Alex Dima. Acesta a publicat un clip video de la fața locului, pe care îl puteți viziona AICI.

CNAIR a anunțat zilele în care se vor desfășura astfel de “anchete de circulație Origine-Destinație”

Conform unui comunicat CNAIR, emis luna aceasta, astfel de anchete de circulație se vor desfășura și în zilele de 12 octomrbie și 26 octomrbie 2022. Conform instituției, scopul acestei acțiuni este, concret, de a afla încotro să își îndrepte investițiile în funcție de cât de circulate sunt anumite trasee (nu știm dacă este vorba despre investiții care țin de reparații, ori construirea de autostrăzi…).

Vă redăm mai jos comunicatul CNAIR:

„CNAIR transmite că în zilele de 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022 în intervalele orare 08:00 – 12:00 și 14:00 – 18:00, se vor desfășura anchetele de circulație Origine — Destinație conform cu Instrucțiunile tehnice privind organizarea și efectuarea anchetelor de circulație Origine – Destinație.

Anchetele se vor desfășura pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi, aflate în administrarea CNAIR.

Acțiunea are drept scop determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România.

Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău);
destinația cursei (ex.: Suceava, Chișinău);
scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri);
pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;
pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.
CNAIR precizează că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Informațiile solicitate sunt complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor.

Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus”

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA