AcasăActualitateSocialNoapte de foc pentru pompierii militari: Incendii in Somcuta Mare, Baia Mare...

Noapte de foc pentru pompierii militari: Incendii in Somcuta Mare, Baia Mare si Lapus. Patru masini distruse de foc in Baia Mare

DISTRIBUIȚI

In noaptea de joi spre vineri (7/8 noiembrie 2013) pompierii militari au avut parte de mai multe interventii pentru a salva bunurile maramuresenilor care au luat foc.

SOMCUTA MARE

Pompierii militari din localitate au fost solicitati sa intervina la stingerea unui incendiu izbucnit pe strada Valeniului din Somcuta Mare unde focul a cuprins o sura. Alarma a fost data la miezul noptii.

La 23.50, pompierii Punctului de lucru Şomcuta Mare au intervenit la un incendiu izbucnit într-o anexă (şură) a unei gospodării situată pe strada Văleniului din localitate. Incendiul a fost lichidat după aproape 5 ore de eforturi intense. Flăcările au mistuit circa 5 tone de fân şi acoperişul din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi. Incendiul s-a declanşat, probabil, din cauza unui scurtcircuit la un conductor electric defect.

BAIA MARE

La ora 2.30 pompierii Detasamentului de Interventie „Cpt Adrian Marchis” din Baia Mare au intervenit pentru stingerea a doua incendii izbucnit pe strazile Cosmonautilor si Vlad Tepes. Acolo ardeau tomberoanele de gunoi.

Vineri, 08.11.2013, în jurul orei 00.45, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare a intervenit la un incendiu semnalat la un container de gunoi situat pe strada Cosmonauţilor din municipiu. Au ars circa 1200 de kilograme de deşeuri şi patru containere din material plastic. Din cauza căldurii degajate, s-au degradat parţial şi trei autoturisme parcate în apropiere. Incendiul a izbucnit, probabil, din cauza jarului de la o ţigară.

La 00.55, pompierii Detaşamentului “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au intervenit la un alt incendiu, declanşat la containere de gunoi situate pe strada Vlad Ţepeş din municipiu. Au ars circa 1500 de kilograme de deşeuri menajere şi 7 containere din material plastic. Din cauza căldurii degajate, s-a degradat şi partea din spate a unui autoturism parcat în apropiere. Incendiul a izbucnit, probabil, din cauza jarului de la o ţigară.

LAPUS

La aceeasi ora, pompierii de la Targu Lapus au fost solicitati sa intervina la stingerea unui incendiu izbucnit intr-o gospodarie situata langa biserica din localitatea Lapus. Focul a cuprins acoperisul imobilului.

O oră mai târziu, în jurul orei 01.55, două echipaje ale Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuş au acţionat la localizarea şi lichidarea unui incendiu semnalat într-o gospodărie din localitatea Lăpuş.  Flăcările au mistuit locuinţa din lemn, în proporţie de circa 80 la sută. Incendiul s-a declanşat, probabil, din cauza efectului termic de la un sistem de gătit defect.

TAMAIA

Pompierii maramureşeni au intervenit la nu mai puţin de 5 incendii în ultimele 24 de ore. Astfel, joi, 07.11.2013, la 17.10, personalul Gărzii Nr. 2 de Intervenţie Fărcaşa a acţionat la localizarea şi lichidarea unui incendiu semnalat într-o gospodărie situată pe strada Someşului din localitatea Tămaia. Datorită intervenţiei rapide a pompierilor, au ars doar 2 metri liniari grindă din lemn. Incendiul a izbucnit, probabil, din cauza coşului de fum deteriorat.

BILANT

În perioada 04.11 – 08.11.2013, personalul I.S.U. Maramureş a executat, în total, 83 de intervenţii, cu o medie de circa 16 pe zi. Din acestea, medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.RD. au efectuat 73 intervenţii, iar pompierii– 10. Din totalul acţiunilor S.M.U.R.D., cele mai multe- 65, au fost ajutor medical de urgenţă, 4- asistenţă persoane, 2– descarcerare şi 2– întors din drum. Media acţiunilor a fost de circa 15 pe zi. Cele mai multe intervenţii au fost cele ale personalului S.M.U.R.D. Baia Mare- 37, urmate de cele ale paramedicilor staţiei S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei – 14, S.M.U.R.D Fărcaşa- 13, S.M.U.R.D. Borşa- 4, S.M.U.R.D. Vişeu de Sus- 3 şi S.M.U.R.D. Bogdan Vodă- 2. În aceeaşi perioadă, pompierii maramureşeni au executat 10 intervenţii, cu o medie de 2 pe zi. Din total, 8 au fost la incendii, iar 2– alte intervenţii. Cele mai multe acţiuni au fost efectuate de către Detaşamentul de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare- 3, Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş şi Punctul de lucru Şomcuta Mare- câte 2, respectiv Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei, Garda nr. 2 de Intervenţie Borşa şi Garda nr.2 de Intervenţie Fărcaşa – câte 1 intervenţie.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA