AcasăMARAMURESUL ISTORICNici Serviciile nu mai sunt ceea ce au fost! Începe să se...

Nici Serviciile nu mai sunt ceea ce au fost! Începe să se spună lucrurilor pe lume? Ioan Niculae: SRI nu e condus în realitate de Maior!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Ioan Niculae, considerat la ora actuală cel mai bogat român, a declarat, marţi seară la Realitatea TV, că adevăratul conducător al SRI nu este George Maior, ci „şeful politic”, Florian Coldea ( foto, alături de Traian Băsescu) – prim-adjunct al SRI, n.r. El a acuzat Serviciul că încearcă „să devalizeze” oamenii de afaceri pentru a le prelua afacerile.
Întrebat, în contextul acuzaţiilor patronului România TV Sebastian Ghiţă, de unde provine „războiul” său cu serviciile secrete, Ioan Niculae a explicat: „Datorită multor note informative care s-au dat de-a lungul ultimilor 15 ani impotriva mea şi a unor colegi pe care îi am în servicii, care sunt total dezgustaţi de ce fac şefii serviciilor, nu oamenii de calitate care incă mai sunt acolo. Vorbesc de şefii politici ai serviciilor. Serviciile nu mai sunt conduse de profesionişti, sunt conduse de şefi politici”, a susţinut Ioan Niculae.

La insistenţele jurnaliştilor, Niculae a completat: „Nu domnul Maior conduce SRI, ci şeful politic. E acel domn Coldea care dă note despre toţi acei oameni de afaceri români ca să-i bage în puşcărie, sperând că işi va lua activele”, a spus Niculae, susţinând că SRI îi devalizează pe oamenii de afaceri. El a dat drept exemplu faptul că SRI „a inchis o multime dintre societăţile sale pe baza unor aberaţii”. „Dânsul face toate relele, conduce SRI”, a mai spus omul de afaceri despre Coldea.

Despre patronul România TV, Niculae a spus că el crede că este un „informator” al SRI, un căţel care îşi serveşte stăpânii.

Ioan Niculae a respins acuzaţiile formulate de Sebastian Ghiţă la adresa lui şi a susţinut că atitudinea acestuia demonstrează că este doar informator al Securităţii. „Sunt convins că nu e un agent sau ofiţer de informaţii real, ci doar informator, altfel nu putea fi atât de prost să se desconspire aşa de repede. El a ieşit la bătaie să-şi apere serviciul din care face parte ca informator (…) A ieşit să-şi apere şefii… e un căţel care latră ca să-şi apere stăpânii”, a comentat Niculae.

Deputatul PNL Sorin Roşca Stănescu a răspuns, de asemenea marţi, la Realitatea TV, atacurilor din partea deputatului PSD şi proprietarului al România TV Sebastian Ghiţă, afirmând din nou că acesta este ofiţer sub acoperire racolat chiar de generalul adjunct al SRI, Gioni Popescu.

Reamintim că după ce a fost acuzat de Sorin Roşca Stănescu că este ofiţer sub acoperire al SRI, patronul România TV a găsit de cuviinţă să sară în apărarea serviciilor secrete în faţa „duşmanilor”.

„Sorin Rosca Stanescu ramane un om duplicitar care foloseste metode securiste. Nu stiu exact raporturile sale cu securitatea ceausista, dar obiceiurile sale sunt aceleasi. Atacul sau la adresa serviciilor de informatii romanesti este de factura sovietica si a aparut intr-o saptamana in care trustul lui Voiculescu ataca si el serviciile de informatii ale Romaniei, iar fostul ofiter al securitatii Ioan Nicolae, cunoscut colaborator al firmelor de gaze din Rusia, ataca in emisiuni platite eforturile Romaniei in domeniul exploatarii gazelor de sist si acuza si el SRI si SIE.
Mai curios este ce legatura există intre Voiculescu, Rosca Stanescu si Ioan Nicolae decat ce spune Rosca Stanescu. Nici un serviciu de informatii care a implementat in functionarea sa valorile democratice si ale carui metode de lucru sunt validate prin mecanismele de cooperare si verificare cu partenerii externi, nu isi poate permite sa formeze sau sa accepte infiltrari in cadrul comisiei parlamentare de verificare. Rosca Stanescu vorbeste pentru a-si acoperi fapte penale si istorii mai vechi”, a declarat Sebastian Ghita.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA