AcasăEvenimentSportNICI DE DATA ASTA – HCM Baia Mare n-a găsit soluția pentru...

NICI DE DATA ASTA – HCM Baia Mare n-a găsit soluția pentru surorile Mork, care au înscris 18 goluri!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Baia Mare a pierdut partida cu Larvik de pe teren propriu, 29-31 (14-19) chiar dacă pornea favorită în fața unei formații care este doar umbra finalistei Ligii Campionilor din sezonul trecut. Cu toate astea norvegiencele au câștigat după ce au dominat categoric cam trei sferturi din timpul de joc.

Cei peste 2.500 de spectatori au digerat cam greu înfrângerea, chiar dacă la final au arătat că sunt alături de echipa care le-a adus atâtea satisfacții în ultimii ani.

Destul de rar se poate vedea într-un meci de asemenea nivel ca două jucătoare, din întâmplare surori, Nora și Thea Mork să înscrie gol după gol, în total 18, câte 9 de fiecare, fără ca echipa adversă să găsească soluții pentru ca măcar una dintre ele să fie oprită. Culmea e că amândouă nu trec de 1,70 m, iar Nora a înscris toate golurile sale din postura de inter! Thea a jucat extremă și a avut un procentaj de 100%, toate aruncările sale au fost goluri!

L-am întrebat pe unul dintre antrenorii HCM de ce nu au luat-o om la om pe Nora Mork, singura jucătoare care a aruncat constant de la nouă metri. Mi-a spus că dacă ar fi procedat așa rămâneau spații prea mari de exprimare pentru celelalte jucătoare. Nu comentez deciziile tehnicienilor, dar mă întreb ce se întâmpla dacă se creau spațiile respective din moment ce colegele Norei n-au aruncat la poartă decât sporadic, fără să fie periculoase.

E foarte greu să câștigi un meci în care doi portari au împreună cinci intervenții reușite. Este pentru prima dată după foarte multă vreme când portarii nu au ajutat deloc echipa. În destule momente era nevoie de o minge apărată pentru ca să țină aproape scorul și să încerce să revină. N-a fost să fie, atât Paula Ungureanu cât și Ionica Munteanu n-au fost astăzi în poartă. La experiența lor este incredibil cum au putut surorile Mork să înscrie atâtea goluri, multe dintre ele prin același procedeu și în același loc.

La fel de greu este să o bați pe Larvik dacă pe bancă nu prea ai nimic la schimb, atunci când una dintre titulare nu merge. A intrat Perianu și am avut impresia că a fost trezită dintr-un somn adânc. A scăpat mingea din mână, apoi s-a împiedicat, dar nu înainte de a face forțare în atac. Până la final a rămas pe bancă, deși, la cum arată, locul ei era în tribună. Luciana Marin a intrat și ea, dar cât a stat în teren n-a făcut absolut nimic. Același lucru putem spune despre Timeea Tătar, întrebându-ne din nou ce caută fata asta în lot.

Palidă evoluția extremei Do Nascimento și tare mă tem că pentru ea și sezonul acesta e unul ratat. Sub așteptări Abbing, Nechita, Geiger și chiar Elisei. Ceva mai bine s-au mișcat Pineau și Jezic, dar nu a fost de ajuns, mai trebuiau ajutate de celelalte colege.

hcm_larvik_047Nu vreau să încerc găsirea unei scuze pentru înfrângerea asta. Vreau doar să spun că actualul sistem de desfășurare a Ligii Naționale este făcut parcă în detrimentul echipelor fruntașe, ale celor care evoluează în competițiile europene și dau jucătoare naționalei de senioare. De ce este nevoie de un campionat cu 14 echipe din moment ce aproape jumătate dintre ele nu înseamnă nimic, adună împreună atâtea puncte câte au HCM sau CSM București. Slobozia, Sebeș, Cisnădie, Rapid și altele nu au ce căuta în Liga Națională. Să faci 7-8 deplasări, unele la sute de kilometri, doar pentru o partidă nereușită de antrenament, mi se pare a fi o mare prostie. Handbalul românesc nu are decât de pierdut de pe urma suprasolicitării grupului de jucătoare de valoare care evoluează pe mai multe fronturi.

De când a început campionatul fetele noastre au fost tot pe drumuri: meciuri interne, jocuri la națională și în Liga Campionilor. Azi au încheiat cu Larvik, poimâine pleacă la Roman, unde joacă luni. Apoi vine Rostov Don, o echipă mai bună decât Larvik, din moment ce a câștigat în Norvegia. Și tot așa până prin decembrie, când mai mult de jumătate dintre ele vor pleca la mondiale cu naționala. Nu poți aștepta prea multe de ele nici acolo, pentru că vor fi frânte de oboseală.

N-ar fi nicio problemă dacă echipele noastre și-ar permite un lot valoros și numeros, dar așa ceva nu se poate. Atunci de ce avem 14 echipe în campionatul intern?

HCM Baia Mare: Ungureanu (3 interventii), Munteanu (2) – Do Nascimento (2 goluri), Geiger (4), Tanasie, Pineau (8), Szucs, Abbingh (3), Perianu, Ardean Elisei (4), Jezic (4), Marin (1), Tatar, Preda (1), Nechita, Vizitiu (2)

Larvik: Toft (13 interventii), Hasanic (o aruncare de la 7 metri) – Frafjord (2 goluri), Sobstad Molid, Breivang (1), Mork Nora (9), Hammerseng-Edin (4), Johansen, Breistol, Svela, Mork Thea (9), Solberg, Kurtovic (6), Osnes

Aruncari de la 7 metri: 
HCM Baia Mare – 4 – 3 transformate de Pineau (2) si Abbingh, una ratata de Pineau
Larvik – 1 – transformata de Nora Mork

Minute de eliminare: 
* HCM Baia Mare – ’34 Preda, ’59 Pineau
* Larvik – ’39 Hammerseng, ’39 Frafjord, ’59 Frafjord

Sâmbătă va avea loc cealaltă partidă a grupei, Rostov pe Don — RK Krim Mercator Ljubljana. Rostov ocupă primul loc, cu 2 puncte (1 j, +6), urmată de HCM Baia Mare, 2 p (2 j, +4), Larvik, 2 p (2 j,—4), RK Krim Mercator, 0 p (1 j).

HCM Baia Mare va disputa următorul joc tot acasă, pe 30 octombrie, cu Rostov.

Grigore Ciascai

Galerie foto: foto: Paul Ursachi / www.upfoto.ro.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA