spot_img
AcasăNews AlertNEWS ALERT - Scrisorile lui Cătălin Cherecheș pentru băimăreni și maramureșeni!

NEWS ALERT – Scrisorile lui Cătălin Cherecheș pentru băimăreni și maramureșeni!

DISTRIBUIȚI

Pe contul de pe rețeaua de socializare Facebook a primarului Cătălin Cherecheș, care candidează la alegerile locale din 5 iunie 2016 la un nou mandat de primar, dar care în acest moment se află încă în arest preventiv, echipa sa a postat o parte din scrisorile pe care acesta le-a scris în zilele petrecute în arestul IPJ Cluj. Regăsiți mai jos, integral, postarea și scrisorile lui Cătălin Cherecheș pentru băimăreni:

“ Cătălin Cherecheș este (încă) reținut pentru că ar reprezenta un pericol pentru denunțătorul său. Cătălin Cherecheș candidează pentru un nou mandat de primar la alegerile locale din 5 iunie 2016. Deși este campanie electorală, iar contracandidații săi beneficiază de toate mijloacele de a se promova, candidatul Cătălin Cherecheș încă așteaptă ca procurorul DNA să îi transmită modul în care poate comunica cu băimărenii, felul în care își poate promova proiectele pentru Baia Mare și pentru Maramureș. Un lucru cât se poate de firesc, la care fiecare candidat la alegeri are dreptul, dar nu și Cătălin… Nu a fost condamnat niciodată în viața sa, pentru nimic. Nu a făcut rău, dimpotrivă. A ajutat, după posibilități, fiecare persoană care i-a cerut sprijinul. Procurorii îl cercetează de patru ani, îi urmăresc fiecare mișcare, îi ascultă convorbirile și îl monitorizează permanent. Denunțul unei persoane, cu o lună înainte de alegerile locale, i-a adus lui Cătălin Cherecheș arestul preventiv. Din acel moment, Cătălin ne-a scris zi de zi scrisori nouă, băimărenilor și maramureșenilor, românilor care îl susținem. Din motive obiective, acestea sunt făcute publice abia acum. Puteți citi mai jos fiecare scrisoare pe care a scris-o până acum Cătălin.

Echipa Cătălin Cherecheș

Scrisoarea 1, din 4 mai 2016:

Dragii mei,

ieri, o ședință în instanță de 10 ore. Sper să aveți toți posibilitatea să citiți adevărul. Sunt zeci de pagini de declarație exclusiv a mea. Dar nu mă așteptam la nimic spectaculos. Totul a fost calculat politic, cu mult timp înainte și, pe zi ce trece, veți vedea și voi fața celor care m-au vrut mort. Dar… surpriză… de aici sigur ies și vin mult mai puternic. Mă gândesc din ce în ce mai mult cum unii o să își bată joc de acest oraș. Să curețe mai puțin, să asfalteze mai puțin, să taie iarba și gardurile verzi mai rar… Acesta e singurul lucru care mă doare. Că orașul e pe mâna nevăzută a mafiei care a omorât până acum cinci ani orașul. Dar mă lupt cu oricine pentru dreptatea mea și pentru eliberarea orașului din mâna celor care urăsc Baia Mare și mă urăsc pe mine. Curând vin acasă.

Vă mulțumesc că sunteți alături de mine!

Cătălin

Scrisoarea 2, din 5 mai 2016:

Băimărenii mei,

în afara acestor ziduri e campanie electorală, e minciună, e ură, e dispreț, e incompetență, e foame de putere. De 10 zile eu tac, mi-au oferit o cameră cei care mă “iubesc”, cu un geam mic, dar care adună toată lumina din lume. Dar lumea e doar un culoar lung, întunecat și, foarte surprinzător pentru mulți, foarte curat. Lumina vine deci de pe culoar, dar pentru mine e o bucurie primă a fiecărei dimineți. Tac forțat, tac și mă doare că trebuie să tac știind câți mint și dezinformează. Câți sunt cei care, cu bucurie în suflet, ne consideră pe noi, băimărenii, niște proști. Avem poate defecte, dar sigur suntem mai deștepți și mai morali decât politicienii care vor să ucidă orașul ucigându-i pe cei care îl iubesc. Noroc că am timp aici, printre ziduri, să mă rog pentru mine și pentru ei. Dar în primul rând mă rog pentru Baia Mare.

Vă mulțumesc că sunteți alături de mine!

Cătălin

Scrisoarea 3, din 6 mai 2016:

Vă iubesc!

Vineri. Am început ziua cu o alergare pe loc de 30 de minute, apoi exerciții cu sticle de apă puse într-o pungă mai rezistentă… E același efect ca și la cea mai luxoasă sală de sport sau precum alergarea pe pista verde pe care cu drag am amenajat-o în parcul nostru. Am cerut astăzi procurorului să îmi menționeze, în scris, ce am voie să fac în campania electorală. Sunt convins că, demonstrând încă o dată caracterul politic al dosarului, nu voi primi prea curând un răspuns. Doar că, din nefericire pentru ei, nu pot șterge memoria băimărenilor, emoțiile trăite de noi toți, împreună. Merg înainte cu încredere în Dumnezeu și în băimărenii adevărați.

Cu dragoste,

Cătălin

Scrisoarea 4, din 7 mai 2016

Dragii mei,

astăzi voi finaliza proiectul meu complet pentru Baia Mare și Maramureș. Toate proiectele pe care vreau să le punem împreună în practică. Toate, din dragoste pentru oraș. Toate, doar punând suflet pentru Baia Mare și pentru Maramureș. Am gândit 30 de capitole, proiecte mai ample, sub denumirea Baia Mare 2021. Chiar confuzia cu Baia Mare Capitală Europeană a Culturii în 2021 sunt onorat să se întâmple pentru că acest vis, de a deveni capitală europeană a culturii în 2021, l-am dăruit orașului, transformându-l pas cu pas în realitate alături de niște oameni care, nefiind băimăreni, iubesc orașul cel puțin la fel de mult precum noi o facem. Mihaela Pușnava, Andreea Ciortea și Vlad Tăușance. Le mulțumesc, încă o dată, din tot sufletul. Pentru Maramureș 2021 am propus cinci capitole ample care vor face ca județul nostru să renască.

Vă mulțumesc că sunteți alături de mine!

Cătălin

Scrisoarea 5, din 8 mai 2016:

Pentru voi, cei care sunteți alături de mine

Soare. Duminică. Fără cafea la Pressco dimineața. Fără slujbă religioasă la bisericile din Baia Mare. Fără masă cu mama și cu prietenii de familie. Dar cu toate acestea în sufletul meu! Nu îmi pot imagina cum cei care mi-au făcut rău nu și-au închipuit că mintea și sufletul meu nu pot fi închise. Uneori mă mir eu de puterea mea de a rezista. Știu că puterea mea vine de la voi și de la Dumnezeu. Vă mulțumesc pentru fiecare clipă în care vă gândiți la mine. Vă rog un lucru, dragii mei. Nu îi urâți pe cei ce mi-au făcut mizeria, înscenarea asta. Totuși, de azi, voi începe să scriu un “Armaghedon” al alegerilor locale din Baia Mare și Maramureș. Veți fi șocați să știți toate dedesubturile, interesele, personajele malefice. Vă promit că nimic nu va rămâne nespus. Totuși, prioritatea mea rămân proiectele mele pentru Baia Mare, pentru Maramureș și mă amuz de disperarea celor care vor să treacă peste cadavrul meu, pentru a deveni “stăpâni” peste băimăreni și peste Baia Mare, neavând proiecte viabile pentru orașul și județul nostru. Cu o mențiune pentru ei. Renașterea se face cu oameni și pentru oameni. Așadar, să aducem băimărenii și maramureșenii acasă din străinătate e șansa noastră. Dar oferindu-le lor și altora o viață mai bună, un viitor sigur. La prânz am ieșit la aer și m-am bucurat să văd soarele prin gaura din copertină. Când îmi ridic capul spre soare, văd orașul, vă văd pe voi, pe fiecare.

Vă mulțumesc că sunteți alături de mine!

Cătălin

Scrisoarea 6, din 9 mai 2015:

O săptămână frumoasă!

Cu toată aprecierea față de prefectul Sebastian Lupuț, azi am depus în instanță o contestație la ordinul prefectului de suspendare a mea din funcție pe perioada arestării mele. Voi contesta și la Curtea Constituțională pentru că nu consider normal să intervii ca instituție numită într-o funcție aleasă, atâta timp cât funcționearea primăriei e asigurată de doi viceprimari. Așadar, nu e vina prefectului care și-a respectat o obligație, ci o situație care sunt convins că va fi reglementată de Curtea Constituțională. Astăzi m-am bucurat să primesc vizita mamei mele, însoțită de prietenul meu, părintele Irineu de la Prislop. M-am simțit acasă… M-am simțit lângă voi, lângă fiecare băimărean. Îi mulțumesc părintelui Irineu că are grijă de mama mea și că ne poartă pe noi toți în rugăciunile lui. Spre după amiază mi-am amintit cu drag de exemplul de organizare pe care l-am dat întregii țări noi, băimărenii, împreună: selecția națională Eurovision. A fost un eveniment pe care doar cei răi, cei fără suflet sau proști l-au putut critica. A fost o mândrie pentru Baia Mare și sunt fericit că am realizat împreună acest eveniment impecabil organizat. Dar realizarea a fost posibilă cu profesioniștii de la TVR, a celor de la Art Tradition și a colegilor din primărie care au fost alături de mine. Azi am avut bucuria să văd că omul din TVR alături de care am creat acest eveniment a devenit, prin votul Parlamentului, președintele Consiliului de Administrație a Societății Române de Televiziune și a Societății Române de Radiodifuziune. Este vorba de doamna Irina Radu, un exemplu de eleganță, prietenie și profesionalism. Îi doresc mult succes în a revitaliza un simbol al României, Televiziunea Română. Iar oferta noastră, de a reface la Baia Mare TVR Cultural, o susțin până în pânzele albe. Oricum, pe subiectul TV, voi veni cu surprize în curând.

Vă mulțumesc că sunteți alături de mine!

Cătălin

Scrisoarea 7, din 10 mai 2016:

O zi mai tristă. Doi colegi de celulă, Laurențiu și Remus pleacă la Gherla. Laurențiu, recidivistul cu 14 ani de pușcărie, dar care mi-a adus în fiecare zi zâmbetul pe față cu poveștile lui bune de așezat în cărți, iar Remus, un hoț mărunt, de 62 de ani, pe care l-am apreciat pentru bunul simț și pentru cum se gândea, clipă de clipă, la fiica și familia lui. Așadar, de joi, rămân doar eu și Iosif, un om cu suflet mare și un fin cunoscător de oameni. Mai rar am văzut un om cu un spirit de observație atât de accentuat, iar farmecul vine din alura lui impozantă, om cu calm și cu accent maghiar tare simpatic. Îi mulțumesc lui Dumnezeu și părinților mei că m-au făcut așa cum sunt. Că pot să mă adaptez oricărei situații și pot să fiu tolerant cu toți oamenii. Aici toți suntem egali. Și aici găsești uneori oameni mai de calitate decât unii cu mofturi și aere de care cunoaștem de afară suficient de mulți cu toții.

Vă mulțumesc că vă gândiți și vă rugați pentru mine.

Cătălin

Scrisoarea 8, din 11 mai 2016:

Mă trezesc, în vacanță forțată fiind, la ora 07.30, din zgomotul ușii metalice și a gratiilor de la celula în care îmi petrec a 15-a dimineață de arest. La ora 07.45 dimineața și la 19.45 seara, se face apelul. Un fel de bună dimineața sau noapte bună, spuse cu o voce mult mai răgușită decât a iubitei sau a nevestei 🙂 Apropo de iubite, mă amuzam acum câteva zile văzând aplombul cu care se amenajează la arestul IPJ Cluj o cameră intimă pentru arestații care vor să petreacă o noapte cu soția sau iubita. Oare se gândeau la mine? Dacă rezist în fața DNA, în fața politrucilor frustrați și plini de ură, abstinența devine un mod de purificare. Cred că v-ați convins că nu mi-am pierdut nici umorul și nici zâmbetul. Vă asigur că am zâmbit și am râs mai des decât afară, unde sunt înconjurat de mulți oameni falși. Voi, băimărenii adevărați, mi-ați atras de multe ori atenția să am grijă de unii care îmi “căpușează” viața, dar având încredere în mine și în oameni am gândit bine tuturor. Am făcut bine, am ajutat pe fiecare. Și știți ce e surprinzător? Peste câteva zile, când vom fi iarăși împreună și fizic, voi face la fel. Nu mi-e frică de oameni, chiar dacă unii sunt ghidați de duhurile cele negre.


Revenind la programul zilei de azi, la ora 09.45 mă anunță gardianul (aici trebuie să fac o observație: am toată aprecierea pentru profesionalismul și umanitatea celor care lucrează în arestul IPJ Cluj. De la omul cu gradul și funcția cea mai mare la cel cu gradul cel mai mic. De la doamnele care împart mâncarea venită de la Penitenciarul Gherla, până la personalul medical. Respect!), că la ora 10.00, adică peste 15 minute, procurorul vrea să mă audieze. M-am mirat… Nu am primit dosarul cauzei, nu știu decât doar câteva fraze sau părți din înregistrări făcute în mod privat de un bun prieten. Un fel de externalizare a activității DNA 🙂 Oare au nevoie cei de la DNA de scule, aparatură cu “mustață” sau cu “chelie”? … 🙂 Asta e pour les connoisseurs. Sau, pentru mediile și mai rafinate, indic numele de cod: Laci (cu accent unguresc pronunțat). Acestea și multe altele le veți regăsi în Armaghedonul Rivulus Dominarum.


Au venit la 10.00 ofițerii DNA, polițiști serioși și demni și m-au dus la procuror. E un om aparent plăpând, serios. Ce m-a frapat de fiecare dată când am avut ocazia să ne întâlnim în ultimii patru ani de când ne jucăm de-a Tom și Jerry, e că nu se uită în ochii mei când vorbește cu mine sau când dăm mâna bărbătește. Ciudat… Mi-a pus în față dosarul și a zis că vineri, 13 mai, de la ora 13.00, vrea o declarație, dacă nu accept să dau astăzi. Ce am făcut eu? Am cerut o cafea bună, condiționând să îmi aducă din cea din care bea și șefa dânsului. În câteva minute, o domnișoară mignionă și tare de treabă, mi-a oferit cafeaua. Un adevărat lux după 16 zile de arest. Le mulțumesc. Am cerut să fie amânată audierea până la o dată rezonabilă ca să am timp să analizez în detaliu făcătura. Sper să accepte în final… Apoi am rugat să fiu dus înapoi în arest. Mă simt mai în siguranță. Văzând caracterul unora, am în gând să cer paradoxal instanței să mă mai țină în arest decât să fiu liber. Nu am garanția că nu mă voi trezi cu un glonț în cap sau otrăvit. Cei care au făcut această uneltire, știu sigur, sunt în stare și de crimă doar ca să se vadă “stăpâni” peste noi, băimărenii. “Stăpâni” văzuți, candidații și “stăpâni” nevăzuți, finanțatorii. Despre toți… în Armaghedon.

Pe mâine, dragii mei.

Cătălin

Scrisoarea 9, din 12 mai 2016:

Dimineață au plecat spre Gherla cei doi colegi ai noștri, rămânând eu și Iosif, hoțul de mare angajament. La plecare i-am dat o metanie celui care mi-a ascultat sfatul și m-a lăsat să îl învăț Tatăl Nostru. A fost omul care mai bine de două săptămâni a luptat pe acest front nedrept și murdar alături de mine. Îi mulțumesc. A venit mama azi. Alături de Mihaela, unul dintre oamenii care au gândit și creat Baia Mare 2021 – Capitală Europeană a Culturii și prietenul meu Doru Dăncuș, unul dintre puținii oameni care nu mi-au întors spatele mie, dar nici mamei mele. Au văzut că sunt același om, cu zâmbet, cu optimism, dar mult mai puternic. M-a durut să aud că afară unii aruncă cu mizerie în mine și cu minciuni știind că nu mă pot apăra sau nu pot să vorbesc. Surpriză! De azi am hotărât să vorbesc! Dar bucuria a fost să o văd pe mama. Noi doi știm de când a plecat tata la ceruri, acum 15 ani, ce înseamnă lupta, nedreptatea, dar și puterea lui Dumnezeu. Noi doi știm să fim mereu unul lângă celălalt, încrezători și puternici. Spre seară, l-am văzut la televizor pe prietenul meu Mihai Morar, băimăreanul nostru drag. A zis Mihai: “Când toți ne consideram doborâți, atunci ne mergea cel mai bine”. Nu pot să spun că îmi merge cel mai bine din viața mea, dar sigur nu sunt doborât.

Cu drag,

Cătălin “

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA