AcasăActualitateSocialNEVOIA DE MESERIAȘI – SC Habitex are nevoie de încă 300...

NEVOIA DE MESERIAȘI – SC Habitex are nevoie de încă 300 de angajați bine pregătiți profesional

spot_img

DISTRIBUIȚI

La finalul săptămânii trecute, prefectul judeţului Maramureş, ing. Anton Rohian a avut o întâlnire de lucru cu managerii SC HABITEX România, Pia Hald (COO) si David Jachir (CFO), alături de Camelia Demian – directorul economic al societăţii si de prof. Livia Pop, inspector şcolar pentru învăţământul profesional si tehnic in cadrul ISJ Maramureş.

„Am început investiţia noastră aici, in Baia Mare, acum mai bine de 10 ani. Tot ce ne-am dorit a fost să dăm de lucru oamenilor de aici si să facem un centru de excelentă in domeniul textilelor. Henryk Grauer (CEO-ul companiei) este un vizionar si a crezut in puterea zonei Baia Mare. Avem clienţi din toata Europa si sunt extrem de mulţumiţi de calitatea produsele executate aici, in Baia Mare.Singura problemă cu care ne confruntăm este de a avea muncitori! Pentru că avem comenzi bune, clienţi buni, Însa avem nevoie de muncitori.

De câţiva ani «creierul» HABITEX este in Baia Mare, nu in Belgia. Angajaţii noştri de aici sunt foarte bine pregătiţi si vrem să continuăm să investim in oameni si in echipamente. Este nevoie de revitalizarea si adaptarea învăţământului profesional la nevoile economice ale zonei. Este imperios necesar să avem în Baia Mare, în Maramureş, scoli profesionale care să pregătească tinerii de aici pentru piaţa muncii” a precizat David Jachir, CFO-ul Habitex România.

Întâlnirea de lucru a fost solicitată de reprezentanții companiei HABITEX România. Aici, in fabrica de textile, cererea de forţă de muncă se ridică undeva la 300 de locuri de muncă, in diferitele departamente ale companiei de la cel tehnic, de creaţie ori logistică până la producţie.

„Am vrut să văd, din această poziţie, pe ce paliere se dezvoltă judeţul Maramureş ca activitate economică. În Baia Mare eram performanţi si înainte de 1989 in domeniul textilelor. Însă aici baza era industria minieră. Acum minele s-au închis. Iar noi tot pregătim ingineri minieri. Să nu vă mai spun de alte specializări, care după ce termină o facultate aici, in Baia Mare, sunt direct şomeri de pe băncile facultăţii.

Însă nu mi se pare corect să ai doi piloni de dezvoltare ai judeţului, industria lemnului si cea textilă si să nu ai o discuţie măcar o dată pe lună cu aceştia, să discuţi despre problemele lor, despre impedimente sau nevoile pe care le au. Pe aceşti doi piloni mai sus menţionaţi si pe ceea ce am putea numi industria producătoare de  maşini si echipamente Maramureşul a exportat in anul 2014 mărfuri a căror valoare totală depăşeşte un miliard de euro!

Mă bucur că Inspectoratul Şcolar a răspuns pozitiv si ne este partener in acest proiect. Avem nevoie de profesori, avem nevoie de manageri, de ospătari, de orice doriţi dumneavoastră. Sunt meserii frumoase si le respect. Dar plus valoare si creştere economică într-o zonă ca a noastră putem avea doar dacă forţa de muncă este adaptată pieţei muncii si tine pasul cu nevoile investitorilor” a punctat prefectul Rohian.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA