AcasăActualitateSocialNEREGULI GRAVE ÎN IAȘI – Viitoarele polițiste de frontieră s-au simțit ca...

NEREGULI GRAVE ÎN IAȘI – Viitoarele polițiste de frontieră s-au simțit ca la „videochat” la examinarea medicală

DISTRIBUIȚI

NEREGULI GRAVE ÎN IAȘI  Viitoarele poliţiste de la Poliția de Frontieră Iași spun că sunt nevoite să defileze în sânii goi prin faţa a trei bărbaţi care se constituie într-o comisie, lucru ce le face să se simtă ca la videochat.

Mai mulți candidaţi au reclamat că lucruri nu tocmai în regulă se întâmplă atât la Poliţia de Frontieră, cât şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. Mai multe tinere care s-au înscris la concursurile organizate pentru acciderea în rândurile poliţiştilor reclamă situaţii pe care le consideră umilitoare.

Astfel, scrie Ziarul de Iași, la vizita medicală, fetele sunt nevoite să defileze în faţa comisiei compuse din bărbaţi, numai în lenjerie intimă, fără sutien. Aşa s-a întâmplat şi la vizita medicală a candidaţilor pentru o serie de posturi scoase la concurs de către Poliţia de Frontieră Iaşi, care a avut loc pe data de 20 octombrie.

„Parcă era un videochat live. Comisia era formată din trei bărbaţi, care examinau femei cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, dezbrăcate, numai în chiloţi, fără sutien. Era un medic ofiţer şi doi subofiţeri, secretari, şi nu asistenţi medicali“, s-a plâns, conform sursei citate, tânăra.

O altă tânără s-a plâns că a fost măsurată greşit de bărbaţii din comisie şi a trebuit să apeleze la Institutul de Medicină Legală pentru a convinge „juriul“ că are o înălţime mai mare, peste norma admisă. Jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ au întrebat la Poliţia de Frontieră de ce nu există o comisie alcătuită din femei pentru a examina fetele.

„De vizita medicală a candidaţilor se ocupă o comisie a Centrului Medical Judeţean al Ministerului de Interne, nu Poliţia de Frontieră Iaşi“, a fost răspunsul lui Denis Lazăr, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA