Acasăoameni noiNEMULȚUMIȚI DE DECIZIA GUVERNULUI – Sute de persoane cu dizabilități protestează în...

NEMULȚUMIȚI DE DECIZIA GUVERNULUI – Sute de persoane cu dizabilități protestează în fața Ministerului Muncii

spot_img

DISTRIBUIȚI

NEMULȚUMIȚI DE DECIZIA GUVERNULUI  Protest la Ministerul Muncii al persoanelor cu dizabilități. Peste 400 de oameni cu dizabilități, reprezentanți și susținători ai acestora din întreaga țară ies în stradă, nemulțumiți de ordonanța de urgență cu privire la angajarea oamenilor cu deficiențe în Unitățile Protejate Autorizate (UPA).

Potrivit sindicaliștilor, protestul este organizat pentru a susține 2.000 de persoane cu dizabilități care sunt angajate în Unități Protejate Autorizate. Oamenii se tem că vor intra în șomaj începând cu data de 1 septembrie, în urma adoptării ordonanței 60/2017.

„Oamenii aceştia nu vor să devină asistaţi sociali sau cerşetori. Guvernul României a rămas surd la toate apelurile noastre de a nu vota prevederile acestei ordonanţe, fără o perioada tranzitorie şi fără măsuri de suport pentru angajatorii de persoane cu dizabilităţi. Prin urmare, de la 1 septembrie, angajaţii cu dizabilităţi îşi vor pierde locurile de muncă, pentru că unităţile protejate autorizate, lipsite de orice facilitate fiscală sau economică, vor intra în faliment. Instituţiile publice şi private cu peste 50 de angajaţi care nu au 4% persoane cu dizabilităţi, vor plăti o taxă lunară dublă la buget- egală cu salariul minim brut pe economie x numărul de persoane cu dizabilităţi neangajate (în raport cu acest procent minim). Bugetul României va fi astfel mai plin cu circa 500 de milioane de euro anual, transmite Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale”, printr-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA