AcasăNews AlertNEMULȚUMIRI - Salariile mici și condițiile de muncă i-ar putea scoate în...

NEMULȚUMIRI – Salariile mici și condițiile de muncă i-ar putea scoate în stradă pe lucrătorii poștali

DISTRIBUIȚI

NEMULȚUMIRI  Salariile mici și condițiile în care sunt nevoiți să își desfășoare zilnic activitatea i-ar putea scoate în stradă pe lucrătorii poștali. Problemele cu care aceștia se confruntă nu mai sunt o noutate, iar discuțiile și negocierile până acum purtate nu au adus rezultatele mulțumitoare. Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din Maramureș, Marcel Giurge, spune că în rândul angajaților din domeniu există o stare de nemulțumire și că tocmai de aceea se încearcă în această perioadă găsirea unor soluții la problemele ridicate de lucrători.

Giurge arată că în lipsa unor venituri mai mari ale companiei sindicaliștii au propus ca sumele necesare majorărilor salariale să fie acoperite prin reducerea numărului de personal Tesa existent în cadrul companiei Poșta Română, care a crescut simțitor în ultima perioadă ca urmare a angajărilor făcute pe criterii care nu au nici o legătură cu performanța ori cu necesitățile companiei.

„Nu vrem să se înțeleagă greșit. Noi nu dorim ca oamenii să fie dați afară. Tocmai de aceea am cerut conducerii companiei ca în cadul planului de reorganizare să cuprindă posibilitatea redirecționării surplusului de personal către sectorul de activitate care are cel mai mult de suferit la această oră și anume distribuția. Pe scurt, celor care ar urma să plece să li se ofere posibilitatea de a rămâne în cadrul companiei, însă pe cu totul alte posturi posturi”, arată liderul lucrătorilor poștali din Maramureș.

Acesta mai spune că în cel mult două săptămâni sindicaliștii se vor întâlni cu conducerea companiei pentru a vedea concret dacă și cum anume se vor desfășura lucrurile din acest punct de vedere. În caz contrar nu exclud posibilitatea ca în luna septembie să își ceară drepturile în stradă.

Sindicaliştii din Poşta Română revendică majorarea salariilor cu 200 de lei, subvenţionarea biletelor de odihnă şi tratament, reacordarea cadourilor în bani cu ocazia sărbătorilor şi acordarea unor sporuri pentru muncă suplimentară. De asemenea, solicită acordarea concediilor de odihnă cuvenite agenţilor poştali dar și condiții de muncă mai bune pentru angajaţi.

ActualMM

 

 

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.







TE-AR MAI PUTEA INTERESA