AcasăAdministrațieNEMULȚUMIRI REZOLVATE - Zona destinată producătorilor autohtoni din Piața Obor Baia Mare...

NEMULȚUMIRI REZOLVATE – Zona destinată producătorilor autohtoni din Piața Obor Baia Mare va fi extinsă

spot_img

DISTRIBUIȚI

COLABORARE Producătorii din alte județe ale țării au semănat nemulțumire între producătorii autohtoni care încearcă să își comercializeze marfa în Piața Obor din Baia Mare. Mai exact, maramureșenii se plâng că nu pot să își vândă legumele cultivate pe domeniul prorpiu pentru că cele mai multe locuri sunt ocupate de către anumiți producători din Galați. Aceștia s-au adresat Consiliului Județean Maramureș pentru a găsi o soluție la problemele cu care se confruntă. Astăzi, vicepreședintele forului administrativ județean, Doru Dăncuș împreună cu Eleonora Ghețe, directorul Serviciului Public Ambient Urban din cadrul Primăriei Baia Mare, s-au deplasat la fața locului pentru a găsi soluții în rezolvarea problemelor.

După o oră de discuții cu producătorii autohtoni, au venit și răspunsurile. În cel mai scurt timp, zona dedicată comercializării pentru producătorii autohtoni din Piața Obor va fi extinsă. Piața Obor din Baia Mare funcționează din luna iulie a anului trecut. Odată finalizată și inaugurată reprezentanții Administrației Publice Locale și-au propus să încurajeze producătorii autohtoni să vină să își comercializeze marfa proprie în zona destinată vânzării.

NEMULȚUMIRI REZOLVATE piata obor

„Legea piețelor din România spune că 60% trebuie să fie societăți și 40% producători. În această piață și și în alte piețe din municipiul Baia Mare sunt mai mulți producători pentru că noi vrem să încurajăm producția locală și producătorii. Nu avem niciun interes să se vină cu marfă din altă parte. Piața trebuie să funcționeze și cine dorește să aibă loc face contract pe un loc la începutul anului și are toată perioada asigurată. Dacă nu vine în fiecare zi pe locurile respective intră alți producători și plătesc cu ziua. Acesta este regulamentul pieței”, a spus Eleonora Gheție, directorul Serviciului Public Ambient Urban din cadrul Primăriei Baia Mare.

Doar că planurile municipalității băimărene au fost „încurcate” de către unii producători veniți din alte județe ale țării și care intenționează să vândă în cantități mult mai mari decât cei maramureșeni.

„Noi și dacă avem plătite contracte, ei un ceas de vreme nu iasă de pe loc. Sau dacă avem plata cu ziua ei vin de dimineața, mcă dorm aici și ne iau locurile. Și eu trebuie să mă cert în fiecare zi cu ei. Rămân noaptea în parcare și dimineața când se deschide piața sunt aici pe loocul nostru”, a spus un producător.

„Ieri dimineața am stat de la 05:00 până la 10:00 în parcare până ce mi-au eliberat locul”, a mai adăugat un producător din Maramureș.

În cursul zilei de ieri, aceștia s-au adresat reprezentanților Consiliului Județean Maramureș. Împreună cu cei responsabili din Primăria Baia Mare care administrează Piața Obor, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Doru Dăncuș s-a deplasat astăzi la fața locului pentru a găsi o soluție privind nemulțumirile producătorilor autohtoni. Gestul făcut de administrația județeană este un semnal de normalitate tras de către cele două foruri administrative, Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare, un aspect care demonstrează că cele două instituții pot colabora pentru soluționarea problemelor.

„Ne interesează binele maramureșenilor în primul rând și al băimărenilor. Am considerat de cuviință ca împreună cu cei care administrează Piața Obor, Serviciul Public Ambient Urban să facem o vizită  la fața locului deoarece în zona noastră, a Consiliului Județean au fost anumite semnale că sunt producători autohtoni nemulțumiți de ceea ce se întâmplă aici în piață. Am convenit să venim împreună să vedem la fața locului ce se poate face pentru ca acești oameni să poată să își vândă marfa și să găsim cele mai bune soluții pentru ca oamenii să nu fie nemulțumiți. Mai mult, soluțiile ar urma să fie benefice și pentru cei care administrează piața pentru că ei vor câștiga mai mult în urma închirierii spațiilor pe care le pot pune la dispoziție”, a declarat Doru Dăncuș, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

În momentul de față, în Piața Obor din Baia Mare există un număr de 273 de mese pentru producători și 36 de locuri pentru cei care desfășoară comerț en gross.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA