AcasăAlteleEconomicNEMULȚUMIRI ÎN RÂNDUL AFACERIȘTILOR - Patronii contestă creșterea salariului minim la 1.900...

NEMULȚUMIRI ÎN RÂNDUL AFACERIȘTILOR – Patronii contestă creșterea salariului minim la 1.900 de lei

spot_img

DISTRIBUIȚI

NEMULȚUMIRI ÎN RÂNDUL AFACERIȘTILOR  Concedieri şi falimente! Mulţi patroni se văd cu afacerile serios afectate de modificările fiscale anunţate de guvern pentru începutul anului viitor. Creşterea salariului minim brut cu 450 de lei obligă companiile să îşi regândească politica de angajări, să caute bani pentru a mări bugetul de salarii sau să anunţe concedieri. Iar viitorul impozit de 1 la sută pe cifra de afaceri ar putea provoca falimentul firmelor care nu fac profit.

Creşterea salariului minim brut pe economie, de la 1450 de lei la 1900 de lei, începând cu 1 ianuarie 2018, a luat prin surprindere patronatele care îşi fac calcule şi se așteaptă la ce este mai rău.

Companiile trebuie să îşi modifice planurile de dezvoltare pentru anul viitor şi nu exclud concedieri. Unii patronii sunt nemulţumiţi şi de schimbarea bazei de impozitare pentru firmele cu afaceri de cel mult un milion de euro.

Consultanţii fiscali consideră că impozitul de 1% pe cifra de afaceri, în locul celui de 16% pe profit, va înrăutăţi şi mai mult situaţia societăţilor cu pierderi. Se estimează că impozitul pe cifra de afaceri se va aplica acum pentru 80% dintre firmele româneşti. Iar creşterea salariului minim şi trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat va înseamna pentru patroni o cheltuială suplimentară de 120 de lei cu fiecare lucrător, conform calculelor unei companii internaţionale de consultanţă fiscală.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA