spot_img
AcasăNews AlertNEMULȚUMIRI - Poştașii din Baia Mare și-au cerut drepturile în stradă

NEMULȚUMIRI – Poştașii din Baia Mare și-au cerut drepturile în stradă

DISTRIBUIȚI

NEMULȚUMIRI  Zeci de lucrători poștali din Baia Mare au protestat în această dimineață față de salariile mici pe care le au, dar și față de condițiile în care sunt nevoiți să muncească în fiecare zi. Factorii poștali spun că s-au săturat să tot ceară rezolvarea unor probleme și nimeni să nu-i audă.

Aceștia arată că mai bine de șase luni au tot așteptat ca promisiunile să se transforme în realitate, numai că răbdarea le-a ajuns la capăt. Oamenii au ieșit în curtea unității și au scandat minute în șir pentru salarii decente, dar nu numai.

PROTEST CU TOLBĂ – Poștașii maramureșeni protestează pentru salarii mai mari

„Protestul de astăzi este urmare a faptului că din luna februarie Sindicatul Lucrătorilor Poștali și-a stabilit niște obiective – printre care și majorarea salariilor – obiective care, din cauza tergiversărilor conducerii companiei și a ministerului Comunicațiilor, nu au fost atinse. Acest lucru îi nemulțumește extrem pe factorii poștali. În plus, condițiile de muncă nu au fost îmbunătățite. O parte dintre angajați nu au fost anul acesta nici măcar o zi în concediu”, spune Dana Zaj, lider al Sindicatului Lucrătorilor Poștali, filiala Baia Mare.

„Protestăm pentru salarii mai mari și pentru condiții demne de muncă pentru că, până la urmă, avem nevoie și avem dreptul la astfel de condiții. Protestăm pentru că tot mai mulți suntem bolnavi cu spatele din cauza greutății pe care o cărăm zilnic. Am tot spus că nu este normal să facem plăți în bancnote de 1 și 5 lei, dar nimeni nu ne aude. Așa nu se mai poate‘’, spune Florina, și ea factor poștal.

„Să știți că nu de bine am făcut protestul asta. De luni de zile noi nu cerem altceva decât să primim  câte 200 de lei în plus la salar. Noi muncim zi de zi, iar celor care ne conduc nu le pasă că trebuie să cărăm zilnic zeci de kilograme de corespondență sau chiar bani, pentru că mai nou suntem nevoiți să   plătim pensiile în bancnote de 1 sau 5 lei pentru că așa-i primi și noi”, spune Ana, unul dintre factorii poștali care a participat la protest.

PROTEST- Asistenții persoanelor cu handicap și-au cerut salariile în stradă

Acțiuni similare de protest au avut loc în mai multe localități din țară, iar poștașii spun că în cazul în care negocierile nu vor da rezultatele scontate, sunt hotărâți ca în cel mai scurt timp să oprească lucrul.

C.A.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA