AcasăEvenimentNEMULȚUMIRI – Nici o instituție școlară din Baia Mare nu a publicat...

NEMULȚUMIRI – Nici o instituție școlară din Baia Mare nu a publicat bugetul în nici un an școlar

DISTRIBUIȚI

NEMULȚUMIRI  Asociația Elevilor din Maramureș a întocmit un raport cu privire la transparența decizională a instituțiilor de învățământ din Municipiul Baia Mare care arată faptul că niciuna dintre acestea nu a publicat bugetul în niciun an școlar.

Paginile web sunt numeroase, 24 de instituții din 32 existente având site-uri funcționale.În schimb, deciziile adoptate de către Consiliile de Administrație sunt făcute publice de puține dintre instituțiile de învățământ dintre care doar Școala ”Al. I. Cuza”, Colegiul Tehnic ”Aurel Vlaicu” și Liceul Teologic Penticostal au publicat în totalitate hotărârile Consiliului de Administrație. Din cele 32 de unități de învățământ din municipiul Baia Mare, 13 au publicat organigrama, 10 fac cunoscute regulamentul de organizare (ROF/ROI) și 8 au adus la cunoștința publicului rapoartele interne de evaluare a calității învățământului.

De când ne-am început activitatea am sesizat nereguli privind transparența decizională, astfel am decis să întocmim acest raport, fundamentat în totalitate pe normele legislative în vigoare. Transparența decizională este un principiu esențial într-o societate democratică și ar trebui respectate fără echivoc.  După cum se observă, rezultatele sunt dezastruoase.Nicio unitate de învățământ din Baia Mare nu a publicat bugetul în niciun an școlar! Am trimis acest raport și Inspectoratului Școlar Județean Maramureș în speranța că va atrage atenția conducerilor unităților școlare din Baia Mare astfel încât, în cel mai scurt timp, toate informațiile de interes public să fie la vedere. Prin aceste demersuri dorim să tragem un semnal de alarmă pentru toți cei implicați și interesați de sistemul educațional și totodată un exemplu pozitiv pentru generațiile viitoare”, a declarat Tudor Mureșan, președintele Asociației Elevilor din Maramureș.

Comunicat de presă Asociația Elevilor din Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA