AcasăEvenimentSportNEÎNȚELEGERI – Antrenorul Lars Walther a plecat acasă, dar Minaur îl așteaptă...

NEÎNȚELEGERI – Antrenorul Lars Walther a plecat acasă, dar Minaur îl așteaptă până marți

DISTRIBUIȚI

Minaur Baia Mare a disputat meciul cu CSM Focşani din etapa a 8-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, fără antrenorul principal Lars Walther pe banca tehnică. Jocul băimărenilor a fost coordonat de pe margine de secundul Petru Pop.

Pentru spectatorii maramureşeni şi pentru lumea handbalului, în general, absenţa antrenorului danez de pe banca tehnică la un meci oficial a surprins. În schimb, clubul a fost înştiinţat de Lars Walther că va pleca de la Minaur. Surse ProSport susţin că tehnicianul cu care Minaur a câştigat titlul în primăvara acestui an a fost nemulţumit nu atât de faptul că s-au acumulat mai multe salarii restanţă, cât de faptul că nu şi-a primit nici până azi prima de obiectiv pentru câştigarea Ligii Naţionale. Minaur nu şi-a achitat aceste obligaţii nici faţă de staff-ul tehnic.

Deocamdată, Lars Walther şi Minaur nu au reziliat contractul, care expiră la sfârşitul sezonului. În urma unor discuţii, cele două părţi au convenit ca antrenorul să plece pentru câteva zile acasă, timp în care danezul are varianta de a reveni pe banca tehnică a campioanei României. Minaur îl aşteaptă pe Lars Walter să revină la echipă până luni-marţi. Astfel, formaţia băimăreană va fi condusă de Petru Pop la meciul din Liga Campionilor cu Elverum, programat la sfârşitul acestei săptămâni în Norvegia.

În cazul în care Lars Walther pare hotărât să nu se mai întoarcă la Minaur, atunci clubul va căuta o altă soluţie pentru banca tehnică sau va continua cu Petru Pop în următoarea perioadă.

Cu Lars Walther pe banca tehnică, Minaur Baia Mare a redevenit campioana României după o pauză de 16 ani, a câştigat Cupa României şi Supercupa României, iar echipa s-a calificat în premieră în grupele Ligii Campionilor. În Grupa D a întrecerii europene, campioana României a obţinut 3 puncte după 3 etape.

Parcursul formaţiei în acest sezon al Ligii Naţionale a fost însă sub aşteptări până acum, Minaur ocupând abia locul 8 după 8 etape, fiind la o distanţă de 13 puncte de liderul CSM Bucureşti. Parcursul echipei a fost influenţat însă şi de problemele financiare cu care Minaur se confruntă încă de la sfârşitul sezonului trecut, Lars Walther fiind pus în situaţia de a gestiona un vestiar nemulţumit, dezamăgit după promisiuni neonorate, chiar furios în unele cazuri. (prosport.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA